Hääjuhlat pienentyneet - nyt satsataan ruokaan ja vaatteisiin

11.01.2013 20:00 - Niina Jokiaho

Morsiuspari Palvelut kartoitti kyselyllä, mihin häissä nyt satsataan ja mistä säästetään. Vastausten mukaan häihin käytetään nyt vähemmän rahaa kuin ennen, mutta tietyistä asioista ei tingitä.

Morsiuspareilta kysyttiin 50 häiden suunnitteluun liittyvää kysymystä. Tulosten mukaan häiden kustannuksiin varataan keskimäärin 6 100 euroa, joka on noin 400 euroa vähemmän kuin vuosi sitten. Vielä vuosi sitten häiden budjetit kasvoivat 11 prosentilla edelliseen vuoteen verrattuna.

Hääillan tarjoiluun panostetaan edelleen, kyselyyn vastanneet morsiusparit suunnittelevat käyttävänsä hääillalliseen keskimäärin 32 euroa vierasta kohti. Hääillallisen kokonaiskustannus ei kuitenkaan nouse, sillä vieraita kutsutaan keskimäärin vähemmän kuin edellisenä vuotena.

Hääbudjettien lasku ei näy sulhasen asussa, johon panostetaan jopa 27 prosenttia enemmän kuin vuosi sitten eli keskimäärin 372 euroa. Häiden dokumentointiin panostetaan myös, tutkimuksen mukaan keskimäärin 8 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin.

Morsiuspari Palvelut omistaja Hanna Lak kertookin budjettisäästöjen iskeneen mm. hääkutsuihin, somisteisiin sekä hääillan ohjelmaan. Lisäsäästöä morsiusparien hääkustannuksiin saadaan vierasmäärää laskemalla, joka vaikuttaa moneen menoerään. Kyselyn tulokset vahvistavat tämän, sillä tuleviin häihin kutsutaan keskimäärin 86 vierasta, joka on 5 prosenttia vähemmän kuin vuosi sitten.

Häiden suunnittelun apuna internet jatkaa edelleen tärkeimpänä tiedonlähteenä. Seuraavaksi tärkeimmät tiedonlähteet ovat edelleen internetistä löytyvät Hääpalveluhakemistot sekä tuttujen suositukset. Häälehdet ja häämessut jatkavat samoin viiden kärjessä. Hääblogien tärkeydestä hääsuunnittelun apuna kyseltiin ensimmäistä kertaa ja ne nousivat jaetulle viidennelle sijalle häämessujen kanssa.

Morsiuspari Palveluiden hääkyysely toteutettiin jo neljännen kerran. Kyselyyn osallistui 875 henkilöä. Häämessuja järjestetään tässä kuussa eri puolilla Suomea seuraavasti:

- Mennään Naimisiin -häämessut 12.-13.01. Wanha Satama, Helsinki
- Keski-Suomen Hää- ja Juhlamessut 19.-20.1. Paviljonki, Jyväskylä
- Oulun Häämessut 20.1. Club Teatria, Oulu
- Turun häämessut 26.-27.1. Sokos Hotel Caribia, Turku
- Porin häämessut 27.1. Porin Pripoli
- Seinäjoen häämessut 27.1. Rytmikorjaamo, Seinäjoki
- Tampereen häämessut 2.-3.2. Tampere-talo
- Elämäsi juhlat -messut, 9.-10.2. Lahti Halli, Lahti

Kilpailut

Uusimmat