Nyt paljastui syy heteronaisten ja homojen ystävyydelle

24.02.2013 21:15 -

Heteronaisen paras ystävä saattaa olla homomies. Syy toimivaan ystävyyteen löytyy suorasta mielipiteiden vaihdosta.

Yleisesti ajatellaan, että heteronaiset viihtyvät homomiesten seurassa ja useampi nainen haluaisi ystäväkseen juuri homomiehen. Syitä tällaiseen ystävyyteen saattaa olla useita, ja nyt asiaa on tutkittu teksasilaisessa yliopistossa.

Evolutionary Psychology -julkaisussa julkaistusta tutkimuksesta käy ilmi, että heteronaisten ja homomiesten vankkumattoman ystävyyden taustalla piilee parisuhteiden luomiseen liittyvät syyt.

Tutkimuksen mukaan naiset luottavat homomiesten parisuhdeneuvoihin enemmän kuin muiden heteroiden antamiin vinkkeihin. Heteronaiset näkevät toisensa kilpailijoina ja heteromiehillä sitä vastoin saattaa parisuhdekeskustelujen taustalla olla oman edun tavoittelu.

Texasin yliopiston professori Eric Russellin mukaan heteronaisten ja homomiesten ystävyys on vapaa parisuhteen muodostamisen toimilta.

- Heidän välilleen voi muodostua rehellisempi ihmissuhde, sillä heidän ystävyyttään eivät häiritse seksuaalinen halu tai kilpailu kumppaneista, Russell selittää.

Samassa tutkimuksessa kävi myös ilmi, että homomiehet luottavat enemmän heteronaisiin kuin lesbojen tai muiden homomiesten ajatuksiin parisuhteista ja niiden muodostamisesta.

Lähde: Evolutionary Psychology

Kilpailut

Uusimmat