Miksi miehet suosivat pitkähiuksisia naisia? Miehet vastaavat!

27.02.2013 09:45 - Karoliina Kotala

Miehen puhetta -juttusarjassa miehet paljastavat jälleen todelliset ajatuksensa naisista.

Tällä kertaa aiheena ovat naisen ulkoiset seikat ja miesten mieltymykset. Siihen, mitkä seikat naisessa perinteisesti viehättävät miestä, ovat kiinnostaneet naisia pitkään. Lukijan kysymys kuuluukin; Miksi miehet suosivat pitkähiuksisia naisia?

Lauri, 25, sinkku:

Eiköhän se tule jostain aivojen perukoilta. Kautta aikain naiset on kuitenkin kuvattu hulmuavahiuksisiksi neidoiksi lähtien alakoulun oppikirjoista maalauksiin. Jos pienenä piirsit naisen, niin sillehän piirrettiin pitkät hiukset. Ei sitä muuten muista hahmoista erottanut. Mutta eivät kaikki pidä pitkähiuksisista kuitenkaan. Lyhyet hiukset ovat parhaimmillaan ihan helvetin siistit ja räväkät. Minusta se myös kertoo ihmisen itsetunnosta jotain positiivista.


Johannes, 34, naimisissa, pieni lapsi:

Tämä pitää kyllä paikkansa. Nainen on pitkillä hiuksilla vaan jotenkin enemmän nainen. Mutta ehkä asiassa on enemmän kuin pelkät hiukset. Käsitykseni mukaan nainen luopuu pitkistä hiuksista usein (ei aina) sen vuoksi, että lyhyet hiukset ovat helppohoitoisemmat. Kauneuden tavoittelu vaivalla millä hyvänsä on siis vaihtunut helppouden tavoitteluun. Jotenkin tämän varmaankin näkyy naisen kokonaisilmeessä ja tavassa toimia ja kantaa itseään. Ehkä siksi siis naiset pitkillä hiuksilla kiinnostavat enemmän.


Santeri, 37, naimisissa:

1.     Tähän on vaarallista vastata, koska olen naimisissa lyhythiuksisen naisen kanssa – tosin hänkin oli pitkähiuksinen tavatessamme. Mutta jos nyt analyyttisesti mietin, niin pitkät hiukset miellettäneen samalla tavalla naiselliseksi piirteeksi kuin vaikka punaiset huulet, ja siksi ne ehkä kiinnittävät helposti huomion varsinkin silloin, kun ei vielä tunne toista. Tutustuttua hiusten pituuden merkitys vähenee tai katoaa. Vaimoni kysyi aikoinaan, haittaako minua, jos hän leikkaa hiuksensa lyhyiksi. Olin vähän kahden vaiheilla, mutta sanoin, että asia ei haittaa, koska kuulin vaimon äänestä hänen jo innostuneen ajatuksesta. En ole katunut. Lyhythiuksisen naisen puolisona olen oppinut, että taloudessamme on harvemmin ”bad hair day” –päiviä, enkä enää öisin herää siihen, että toisen hiukset ovat suussani.


Miehen puhetta -juttusarjan edellisen osan voit lukea täältä.

Etsimme jatkuvasti uusia aiheita ja konkreettisia kysymyksiä naispuolisilta lukijoiltamme. Mitkä asiat miehen käytöksessä askarruttavat? Mitä miehet todella ajattelevat naisista? Kysymyksiä voit kirjoittaa alla näkyvään Kommentit-kenttään tai sähköpostilla suoraan juttusarjan tuottaja Karoliina Kotalalle (etunimi.sukunimi@voice.fi), ja me kysymme parhaat puolestasi.

Uusimmat