IS: Puolison elämäntaparemontti horjuttaa parisuhdetta? Yhteiset pelisäännöt kehiin

23.03.2013 13:15 - Katariina Näreaho

Kun pariskunnan toinen osapuoli ryhtyy laihduttamaan urakalla, saattaa muutos elämäntavoissa horjuttaa pahimmillaan ihmisten keskinäistä suhdetta. Kuntovalmentaja Jutta Gustafsberg muistuttaakin, että käyttöön on otettava yhteiset pelisäännöt.

Ilta-Sanomien Viikkoliite kertoo Niinasta (ei kuvassa), jonka puoliso laittoi elämäntapansa remonttiin sairastuttuaan välilevynpullistumaan. Kolmen lapsen vanhemmat ovat nyt keskellä kriisiä. Arjen toimintatavat eivät osu yhteen ja parisuhde on vaakalaudalla. Niinan mielestä on hienoa, että puoliso pitää itsestään huolta, mutta perheessä tulisi ottaa huomioon myös muut osapuolet.

- Hän söi ja liikkui määrätyllä kellonlyömällä, mutta ei ottanut huomioon, että syödessään hän voisi tarjota lapsillekin välipalaa, Niina kertoo lehdessä.

Vuosien saatossa perheen tilanne ei ole helpottunut. Niinan mies vahtii nykyään jopa muiden perheenjäsenten syömisiä.

Televisiosta tuttu kuntovalmentaja Jutta Gustafsberg huomauttaa, ettei laihduttaja saa koskaan painostaa muita elämään oman dieettinsä mukaisesti.

Hän pitää erittäin tärkeänä yhteisiä pelisääntöjä, sillä yhden henkilön kuntoremonttiin tarvitaan koko perheen tuki. On tärkeä selittää, mitä uusi elämätapa pitää sisällään: Kuinka ja koska syödään? Miten liikutaan? Missä ja milloin?

- Puolison kanssa voi ottaa vaikka kalenterin esiin ja suunnitella sinne yhdessä seuraavan viikon aikataulun. Joka ilta ei voi olla salilla, pitää olla myös perheaikaa, Gustafsberg huomauttaa.

Lähde: Ilta-Sanomat

Kilpailut

Uusimmat