Naiset syyttävät miehiä parisuhteen ongelmista: Entiset suhteet ja alkoholi kompastuskiviä

28.05.2013 19:45 - Reija Saarinen

Naiset syyttävät miehiä useammin kumppaniaan parisuhteen ongelmista.

Tuoreen tutkimuksen mukaan naiset syyttävät kumppaniaan parisuhteessa koetuista ongelmista. Tutkijat huomasivat myös, että parisuhteisiinsa tyytymättömät ihmiset käyttivät riidellessään enemmän aikaa siihen, että pohtivat kuinka vihaisia ja turhautuneita he ovat. Onnellisessa suhteessa elävät sen sijaan yrittivät ymmärtää kumppaninsa vihantunnetta, ja koettivat selvittää konfliktin.

Tutkimuksessa oli mukana 71 nuorta naimatonta paria, jotka olivat olleet yhdessä keskimäärin kolme vuotta. Jokaisen tutkimukseen osallistujan tuli ilmaista tunteensa ja ajatuksensa tutkijoille samalla, kun he keskustelivat ongelmistaan toisessa huoneessa olevan kumppaninsa kanssa chat-ohjelman avulla.

Tulosten mukaan silloin, kun toinen keksi tekosyitä ja kielsi oman roolinsa riitaan, myös toinen osapuoli oli tyytymättömämpi suhteeseen. Sen sijaan pariskunnat, jotka keskustelivat ongelmista pelkän riitelyn sijaan, olivat onnellisempia.

Suurimmat syyt riitoihin olivat yhteinen aika, raha, edelliset suhteet, alkoholinkäyttö sekä ystävät ja sukulaiset jotka vaikuttavat suhteeseen.

Tutkimustulos osoittaa myös, että naiset ja miehet ajattelevat eri tavalla. Naiset nimittäin syyttävät miehiä useammin partneriaan parisuhteen riidoista.

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat