Tutkimus selvitti: Yhä useampi nainen on puuma - nuorenakin!

14.06.2013 18:15 - Reetta Haverinen

Yleisen olettamuksen mukaan miehet etsivät puolisokseen nuorempia naisia ja naiset taas metsästävät katseellaan hieman ikäistään vanhempia herramiehiä. Internetin maailmassa asiat ovat kuitenkin toisin.

Useilta nettideittisivustoilta kerätyn datan mukaan molemmat, niin miehet kuin naisetkin, etsivät treffipalstoilta ikäistään nuorempia seuralaisia. Havainto on varsin yllättävä, sillä yleensä naisten on oletettu suosivan muutamaa vuotta itseään vanhempia kumppaneita.

Suositun Are You Interested -deittisovellusksesta saatujen tietojen mukaan naiset valitsisivat viisi kertaa todennäköisemmin viisi vuotta itseään nuoremman kumppanin kuin viisi vuotta itseään vanhemman miehen. Aiemmassa Psychology of Women Quarterly -lehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan naiset, jotka olivat parisuhteessa itseään nuorempien miesten kanssa, olivat paljon tyytyväisempiä parisuhteeseensa kuin muut. Ei siis ihme, että leidit etsivät deittipalstoilta itseään nuorempia kumppaneita.

Asiantuntijoiden mukaan ilmiö saattaa johtua siitä, että naiset eivät ole enää niin riippuvaisia miesten varakkuudesta. Myös se, että nainen on suhteen vanhempi osapuoli, saattaa tasapainottaa pariskunnan rooleja yhdenvertaisemmiksi.

-  Kun parisuhteen vanhempi osapuoli onkin nainen, on mahdollista, että parisuhde tuntuu tasapainoisemmalta ja näin ollen myös onnellisemmalta, kertoo tohtori Justin Lehmiller Harvardin yliopistosta.

Lähde: Time

Kilpailut

Uusimmat