Suuseksin harrastamiseen löytyi syy: uskottomuuden ehkäisy

01.07.2013 09:15 - Reija Saarinen

Tuoreen tutkimuksen mukaan miehet antavat naisille suuseksiä pitääkseen nämä kaikin puolin tyytyväisinä.

Tuore tutkimus on löytänyt tieteellisen syyn sille, miksi miehet haluavat antaa suuseksiä naisille. Tutkijat kysyivät 243 parisuhteessa olevalta mieheltä, miksi he antavat kumppanilleen suuseksiä. Heiltä myös tiedusteltiin sitä, saiko kumppani tällöin orgasmin. Vastausten perusteella tutkijat tulivat siihen tulokseen, että miehet vannovat suuseksin nimeen vähentääkseen riskiä joutua petetyiksi.

Tutkijoiden mukaan siis yksi todellinen syy siihen, että miehet antavat suuseksiä saattaa olla se, että he haluavat antaa naiselle nautintoa, jotta tämä tuntisi olonsa tyytyväiseksi parisuhteessa. Näin ollen riski siihen, että nainen pettää pienenee. 

Toinen syy suuseksin harrastamiseen saattaa tutkijoiden mukaan olla suvun jatkaminen. Tutkimuksen mukaan miehet, joilla on suurempi riski joutua kilpailemaan, antavat kumppanilleen enemmän suuseksiä, jotta tämä saa orgasmin. Suuseksi ja naisen orgasmi voidaan siis selittää yhtenä osana lajaa suvunjatkamisstrategiaa. Tutkijat kuitenkin muistuttavat, että yksi hypoteesi ei voi antaa täydellistä selitystä. 

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat