Haluatko näyttää ikäistäsi nuoremmalta? Harrasta seksiä säännöllisesti

08.07.2013 10:15 - Reija Saarinen

Seksi on hauskaa ja nautinnollista. Nyt on kuitenkin löytynyt jälleen yksi hyvä syy rakastella. 

Seksi ei ole pelkästään mukavaa, vaan myös kannattavaa. Säännöllinen seksin harrastaminen nimittäin saa ihmisen näyttämään nuoremmalta kuin hän todellisuudessa onkaan. 

Tuoreen tutkimuksen mukaan vanhemmat miehet ja naiset, joilla on aktiivinen seksielämä, näyttävät viidestä seitsemään vuotta nuoremmalta kuin mitä he todellisuudessa ovat. Tutkimukseen osallistui tuhansia eri-ikäisiä miehiä ja naisia. Ne jotka näyttivät ikäistään nuoremmalta, kertoivat harrastavansa seksiä keskivertoa enemmän. 40-50-vuotiaiden ikäryhmässä nuoremmalta näyttävät harrastivat seksiä keskimäärin kolme kertaa viikossa. 

Tutkijan mukaan seksin aiheuttama nautinto auttaa ihmisiä pysymään nuorina. Myös biologia näyttelee asiassa suurta roolia. Seksi vapauttaa kehossa endorfiinia, joka on hyvänolonhormoni. Tämä hormoni toimii kuten luonnollinen kipulääke, helpottaen vihaisuutta, ja se auttaa myös nukahtamaan. Seksin harrastaminen myös kiihdyttää verenkiertoa, mikä on tärkeää sydämelle ja antaa iholle tervettä hehkua. Myös kasvuhormonia vapautuu seksin aikana. Tämä hormoni auttaa ihoa säilyttämään kimmoisuutensa, joten ryppyjen syntyminen on epätodennäköisempää. Kaiken tämän lisäksi seksin harrastaminen myös polttaa rasvaa. 

Näiden tutkimustulosten valossa seksin harrastaminen kannattaa iästä riippumatta. Tutkijan mukaan olisikin tärkeää, että seksin harrastamisesta ei luovuta edes kypsemmällä iällä. 

- Seksi ei todellakaan ole nuorten yksinoikeus, tutkija David Weeks muistuttaa. 

Lähde: Daily Mail

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat