Harvoin riitelevät pariskunnat elävät pidempään

09.07.2013 20:15 - Reija Saarinen

Pieni sanaharkka silloin tällöin puhdistaa ilmaa, mutta todellisuudessa se on myös vahingollista terveydelle. 

Tuoreen tutkimuksen mukaan riitely tekee hallaa terveydelle. Tutkijat seurasivat aviossa olevia pariskuntia 20 vuoden ajan. Tulosten mukaan pariskunnat jotka eivät juurikaan riitele, pysyvät terveempinä ja elävät pidempään kuin ne, jotka kinastelevat säännöllisesti. Tutkimuksen mukaan kaksi eniten riitoja aiheuttavaa aihetta ovat raha-asiat sekä puolison sukulaiset. 

Tutkijoiden mukaan onnelliset pariskunnat syövät terveellisempää ruokaa yhdessä, kun taas paljon riitelevät viettävät enemmän aikaa muiden kanssa ja syövät todennäköisemmin roskaruokaa. Onnelliset ovat myös vähemmän stressaantuneita, ja he nukkuvat paremmin. Onnellisessa suhteessa elävät tukevat toisiaan enemmän ja saavat näin ollen toisen luopumaan pahoista tavoista kuten tupakoinnista. 

Tutkijan mukaan paljon riitelevien pariskuntien tulisikin keksiä asiaan ratkaisu. 

- Paljon riitelevien pariskuntien tulisi hankkia itselleen ammattiapua, sillä jatkuvat konfliktit vaikuttavat suuresti heidän terveyteensä. Aiemmat tutkimukset todistavat sen, että onneton avioliitto voi johtaa masennukseen, vihaisuuteen, huonoihin ruokatottumuksiin, tupakointiin sekä uniongelmiin, tutkija Rick Miller toteaa. 

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat