7 minuuttia voi pelastaa parisuhteen - katso miten

02.08.2013 07:45 - Karoliina Kotala

Jokainen pari tietää, ettei parisuhde ole aina auvoista, ja sen eteen on tehtävä töitä. Tutkijat ovat todenneet kuitenkin, että vain seitsemän minuuttia voi pelastaa suhteen.

Onnellisimmatkin parit tietävät, että vuodet vievät usein suhteesta villeimmän kipinän. Se ei kuitenkaan tarkoita kuolemantuomiota suhteelle, mutta on tärkeä muistutus siitä, että suhteen eteen on tehtävä töitä. Kalliiden terapioiden tai parisuhdeoppaiden sijasta suhteen voi kuitenkin pelastaa pienillä teoilla.

Northwestern-yliopiston tutkijat seurasivat 120 paria, jotka olivat olleet naimisissa keskimäärin 11 vuotta. Kahden vuoden aikana tutkijat haastattelivat pariskuntia, joista puolet määrättiin harrastamaan seitsemän minuutin keskustelusessioita. Sessioissa parien tuli kertoa merkittävimmästä riidastaan viime kuukausien ajalta, keskustella sen syistä rauhallisesti ja pohtia ratkaisuja. Heidän piti myös keskustella, miksi puolison kanssa riidellessä on vaikea suhtautua asiaan neutraalisti ja kuinka he voisivat kehittyä asiassa tulevaisuudessa.

Tutkimus osoitti, että parit jotka harrastivat seitsemän minuutin sessioita kolmesti vuodessa kokivat vähemmän karikkoja liitossaan eivätkä riidat horjuttaneet liittoa. Seitsemän minuutin sijoitus voi siis olla ehdottomasti vaivansa väärti.

Lähde: Glamour

Suosittelemme

Uusimmat