Pitääkö suhteen alussa pelata pelejä vai olla suora? Suomalaismiehet kertovat

28.08.2013 08:15 - Karoliina Kotala

Miehen puhetta -juttusarjan tuoreimmassa osassa miesraadilta kysytään montaa naista askarruttanut kysymys: pitääkö suhteen alussa pelata pelejä.

Arvostettu miesraati käsittelee tällä kertaa aihetta, joka lienee tuttu lähes jokaiselle suhteen alussa. Lukijan kysymys kuuluu: Kuinka tärkeää on, että nainen pelaa peliä? Kun tutustutaan, pilaako nainen mahdollisuutensa olemalla suora vai pitäisikö mieheltä salailla tiettyjä asioita? Ja toimiiko tämä sama kaava, kun suhde kypsyy?


Lauri, 25, sinkku:

Pelin pelaamista en suosittele, jos tunnet ehkä haluavasi jotain suhteelta. Se vain karkoittaa miehen tai mies itsekin alkaa pelamaan pelejä. Tietyt miehet kyllä pitävät "jahdista", jos nainen esittää vaikeasti tavoiteltavaa.

Suoruudella on omat asteensa. Vaikka kuinka tykkäisit miehestä, niin älä pelottele häntä "kaukaisilla" tulevaisuuden suunnitelmilla tai lastenteolla suhteen alussa. Näistä mies vain pelästyy ja hätääntyy ja yleensä ottaa vähin äänin jalat alle. Rehellinen tulee olla koko ajan eikä tunteita tarvitse peitellä. Pitää vain muistaa välttää ahdistelua. Suhteen kypsyessä rajat häilyvät ja toivon mukaan kaikesta voi puhua suoraan ahdistamatta ketään.


Johannes, 34, naimisissa, pieni lapsi:

Minä en ole ikinä ymmärtänyt näitä pelejä. Miksi pitäisi näytellä jotain tai esittää vaikeasti tavoiteltavaa? Ei maailma oikeasti ole sellainen, kuin elokuvissa annetaan ymmärtää. Honesty is the best policy. Rehellisesti, avoimesti ja kaikkia kunnioittaen. Suhteen kypsyessä, kun ollaan jo varmalla pohjalla, voi pieni kujeilu olla ihan piristävää.


Santeri, 37, naimisissa:

Liikaa ja tarkoitushakuista pelien pelaamista en suosittele. Jos mies on epävarma suhteenne tilasta tai mahdollisuuksistaan sinuun, saattaa pelailu vain vahvistaa noita huolia.

Suoruuteen minulla on yksi ohje. Jos haluat lyhytaikaista suhdetta, ole suora. Jos toivot suhteesta kestävämpää, älä ole liian päällekäyvä. Useimmat miehet haluavat kokea olevansa aloitteellisia suhteessa, joten anna hänen viedä. Tai tee niin kuin monet naiset mestarillisesti tekevät, eli anna miehen luulla ja tuntea, että hän on päätöksentekijä, vaikka todellisuudessa sinä olet syöttänyt ideat hänen päähänsä.

Miehen puhetta -juttusarjan edellisen osan voit lukea täältä.

Etsimme jatkuvasti uusia aiheita ja konkreettisia kysymyksiä naispuolisilta lukijoiltamme. Mitkä asiat miehen käytöksessä askarruttavat? Mitä miehet todella ajattelevat naisista? Kysymyksiä voit kirjoittaa alla näkyvään Kommentit-kenttään tai sähköpostilla suoraan juttusarjan tuottaja Karoliina Kotalalle (etunimi.sukunimi@voice.fi), ja me kysymme parhaat puolestasi.

Kilpailut

Uusimmat