Naisten uskottomuus yleistynyt: Yleisimmät syyt pettämiseen selvitettiin

02.12.2013 17:45 - Heli Thoren

Jopa 70 % naisista etsii rakkautta avioliiton ulkopuolelta.

Monella on mielikuva miehestä, joka erehtyy pettämään vaimoaan. Näissä kuvissa nainen nähdään sijaiskärsijänä ja petettyvä. Nykyään tilanne on kuitenkin yllättävän usein myös toisinpäin: myös naiset pettävät puolisoitaan hälyttävän usein.

Women's Infidelity -kirjan kirjoittaja Michelle Langley tutki naisten uskottomuutta ilmiönä ja syitä naisten pettämisen taustalla. Langley teki yllättävän huomion: hyvin usein, uskottomat naiset toteuttivat tietämättään samaa kaavaa.

Kaikki alkaa siitä, että nainen haluaisi saada mieheltään enemmän irti tunnepuolella tai toivoisivat, että mies sitoutuu suhteeseen enemmän. Kun näin ei käy, heidän kiinnostuksensa seksiin kumppanin kanssa lopahtaa. Seksiä ei kutsuta suhteen liimaksi turhaan. Kun omassa makuukammarissa ei tapahdu, naiset kiinnostuvat helpommin muista miehistä. Tästä on lyhyt matka itse pettämiseen.

Langley kertoo, että yleisimmin naisilla pettäminen tapahtuu kolmenkympin korvilla. Miehillä taas kriisit ajoittuvat useimmiten 40-50 ikävuoden tienoille. Langleyn mukaan noin 70 % avioliitoissa elävistä naisista on joskus käynyt vieraissa. Kirjailija kertoo, että naisilla myös liitot herkemmin särkyvät pettämiseen, koska naiset suhtautuvat syrjähyppyihin miehiään tunteellisemmin.

Lähde: Womensinfidelity.com

Kilpailut

Uusimmat