Suomalaisnaiset kertovat, saako ystävää kehottaa eroamaan: "Joskus on hyvä herätellä"

09.12.2013 16:15 - Rea Tallgren

Voicen Facebookissa on keskusteltu viikonloppuna siitä, saako ystävää kehottaa eroamaan, jos huomaa hänen olevan onneton parisuhteessaan.

Hyvä, paha ero -kolumni käsitteli viikonloppuna sitä, voiko parisuhteessaan onnetonta ystävää kehottaa eroamaan kumppanistaan. Kolumni pohti, ettei eroaminen ole helppoa, mutta tietyissä tilanteissa se olisi ainoa oikea ratkaisu. Kolumni herätti paljon keskustelua Voicen Facebookissa.

Moni oli sitä mieltä, että ystävien elämään saa, ja on suotavaakin puuttua.

"Minä olen sanonut, tai en suoraan, että pitää erota, vaan hienovaraisemmin. Edelleen ollaan hyviä ystäviä. Ajattelin hänen parastaan, ja hän ymmärsi", kertoo omasta kokemuksestaan Mira.

"Hyvin voi sanoa, jos tilanne vaatii. Ainakin jos hyviä ystäviä ollaan. Parempi olla rehellinen kuin teeskennellä muuta", sanoo Liisa.

"Kyllä minä ainakin hyvien ystävien elämään puutun sen verran että sanon oman kantani asiaan, sen perusteella mitä itse olen kokenut ja mitä minulle on kerrottu. Ei ketään voi tokikaan pakottaa eroamaan, mutta mielestäni on oikeus asia ilmaista. Ihminen, joka on rakastunut, ei itse huomaa kaikkea mitä hänen ympärillään tapahtuu", kommentoi Heidi.

"Joskus on hyvä herätellä, puhumalla eri vaihto-ehdoista", neuvoo Heli.

"Väittävän ystävän rehelliset sanat saavat parhaassa tapauksessa silmät avautumaan, ainakin osittain. Itse tämän tajusin nyt kun eron reunalla roikun tietämättä, mitä tehdä", summaa Laura.

Toisaalta osa vastaajista oli sitä mieltä, että toisen parisuhdetta on turha lähteä kommentoimaan.

"Jos epäilen/huomaan, ettei toisella mene hyvin, kysyn kokeeko toinen olevansa onnellinen. Suora eron ehdottaminen on monesti yhtä tyhjän kanssa, koska toinen voi olla niin kiinni niissä omissa ajatuksissa ja tunteissaan, ettei näe tai halua nähdä todellisuutta. Ja totta sekin, ettei eroaminen ole aina helppoa tai edes tunnu vaihtoehdolta", sanoo Anu.

"Kuuntelen mutta neuvoja en halua antaa", sanoo Nina.

"Jokainen on oman elämänsä herra ja päätöksistään on opittava kantamaan vastuu", sanoo Erika.

Keskusteltuun voit osallistua Voicen Facebookissa tai jättää kommenttisi aiheeseen alle.

Kilpailut

Uusimmat