Nainen, etkö ymmärrä miestäsi? 9 tärkeintä neuvoa mies-nais-sanakirjasta

04.02.2014 12:45 - Karoliina Kotala

Jos miehen aivoitukset tuntuvat toisinaan täysiltä mysteereiltä voi apu löytyä mies-nais-sanakirjasta.

Miljoonista naisista tuntuu usein siltä, että etteivät he ymmärrä miestään. Parisuhdeasiantuntija Julie-Ann Shapiron mukaan miehet ja naiset puhuvatkin eri kieliä, joka aiheuttaa tunteen siitä, kuin he olisivat eri planeetoilta.

- Naiset kokevat, että he pääsevät tavoitteeseensa paremmin, kun he tietävät, kuinka kommunikoida miesten kanssa oikein ja miehille on hyödyksi tietää, että he puhuvat eri tavalla kuin naiset. Näin pariskunnat osaavat myös olla ymmärtäväisempiä toisiaan kohtaan, Shapiro opastaa.

Alla Shapiron ohjeet naisille miesten ymmärtämiseen.

1. Älä odota miehesi hoitavan monta asiaa yhtäaikaa.
Älä puhu miehellesi tärkeistä asioista, jos hän tekee samalla jotain muuta. Mies ei keskity kuulemaansa tarpeeksi huolella, joka hermostuttaa sinut. Valitse siis hetki, jolloin mies keskittyy vain sinuun ja kuulemaansa.

2. Muista 30 sekunnin sääntö.
Jos pyydät mieheltä mielipidettä, anna hänen miettiä vastausta hetki. Naiset vastaavat kyseiseen kysymykseen usein tunteella nopeasti, mutta miehet eivät toimi samoin. Kun seuraavan kerran kysyt miehen mielipidettä, odota 30 sekuntia äläkä hoputa miestä ja saat vastauksen.

3. Miehet ovat ongelmanratkaisijoita.
Naisesta voi olla toisinaan turhauttavaa kertoa huonosta työpäivästä, kun mies alkaa välittömästi opastaa, kuinka voit tehdä muuttaa asioita. Naisista on kiva puhua ja kertoa, mutta mies haluaa välittömästi etsiä ratkaisun. Kun siis haluat purkaa sydäntäsi, kerro miehelle ensin, että haluat miehen vain kuuntelevan.

4. Miehet eivät kykene ylettömiin määriin yksityiskohtia.
Naiset keskittyvät mielellään yksityiskohtiin, miehille puolestaan riittävät faktat ja pääasiat. Älä siis saivartele liikaa puhuessasi miehelle, vaan pysy asiassa tai hän menettää mielenkiinnon.

5. Älä odota miehen automaattisesti tietävän tarpeesi.
Mies ei ole ajatustenlukija eikä miehen vastuulla ole tietää automaattisesti tarpeitasi. Sinun tulee pyytää mieheltä mitä haluat ja vältytte väärinkäsityksiltä.

6. Miehet saavat voimaa kiitollisuudesta.
Kun mies tekee asioita puolestasi tai on huomaavainen, kiitä häntä. Huomioi hänen apunsa ja huomionsa ja mies auttaa taatusti ilolla jatkossakin.

7. Mies haluaa naisen olevan vastaanottavainen.
Jos miehesi haluaa ottaa kädestäsi kiinni tai sanoa jotain kaunista ja kieltäydyt siitä, on se miehestä erittäin loukkaavaa. Nainen saattaakin huomaamattaan etäännyttää miestään kieltämällä hänen huomionosoituksensa. Anna siis miehen kantaa laukkusi, avata ovesi tai pitävän kädestäsi, jos ne eivät tunnu sinusta todella vastenmielisiltä.

8. Mies haluaa tehdä sinut onnelliseksi.
Mies haluaa tehdä rakkaansa onnelliseksi, mutta jos olet aina onneton, tyytymätön ja valittava, mies luovuttaa lopulta. Kerro siis miehellesi mitä hänessä arvostat ja anna hänen tehdä sinut onnelliseksi.

9. Itsevarmuus tekee naisesta joka miehen unelmanaisen.
Älä keskity puutteisiisi, vaan rakasta itseäsi, sillä mies näkee naisensa samoin silmin.

Lähde: The Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat