Viipyvätkö vieraat liian myöhään? 6 tapaa päättää ilta loukkaamatta ketään

16.02.2014 22:15 - Senni Loikala

Takana on mukava ilta ystävien tai sukulaisten kanssa, mutta haluaisit jo päästä nukkumaan. Voice kokosi vinkkejä, joiden avulla saat vieraasi lähtemään hyvillä mielin, mutta nopeasti.

Ystäviä ja sukulaisia on monesti mukavaa kutsua kylään. Joskus kuitenkin saattaa käydä niin, etteivät vieraat ymmärrä lähteä ajoissa. Voice kokosi vinkkejä, joilla saat vieraasi poistumaan ilman, että kukaan loukkaantuu.

1) Korjaa tarjoiltavat pois. Jos toivot, että saisit pian käydä nukkumaan, mutta vieraat ovat vielä juttutuulella, kannattaa hiljalleen korjailla tarjoiltavia pois pöydältä. Ennen kuin viet tarjoiluastioita pois, voit kysyä haluaako joku syödä tai juoda vielä jotain.

2) Hankkiudu eroon tunnelmaa luovista asioista. Voit alkaa hiljalleen puhaltelemaan kynttilöitä sammuksiin, laittaa musiikin pois päältä ja sammuttamaan tunnelmaa luovia lamppuja. Kun teet ympäristöstä hieman kolkomman yötä vasten, vieraasi todennäköisesti ymmärtävät alkaa tekemään lähtöä.

3) Touhua omia iltapuuhiasi. Ei ole epäystävällistä tehdä pieniä askareita nukkumaanmenon nopeuttamiseksi, vaikka vieraat olisivat vielä paikalla. Jos sinulla on kampaus, voit alkaa purkamaan sitä ja laittaa hiuksesi rennolle yönutturalle. Jos tunnelma on ollut rento, voit myös poistaa meikkejäsi samalla vieraille puhuen.

4) Ehdota seuraavaa tapaamista. Jos toivot vieraiden ymmärtävän jo lähteä, voit kertoa olevasi iloinen siitä, miten paljon teillä on juteltavaa. Voit myös kysyä, milloin vieraillasi olisi aikaa tavata uudelleen. Jos tiedossa yhteisen illan jälkeen jo seuraava tapaamiskerta, ymmärtävät vieraat todennäköisesti tämän illan lähestyvän loppuaan.

5) Tarjoudu kyyditsemään tai saattamaan vieraasi. Jos et viitsi kysyä vierailta suoraan, ovatko he katsoneet julkisen liikenteen aikatauluja valmiiksi, voit naamioida tilanteen kaivamalla pyjamahousut kaapista. Voit kysyä, että haluavatko vieraat sinun kyyditsevän tai saattavan heitä, vai laitatko jo pyjamat jalkaan. 

6) Sano suoraan. Etenkin läheisten ihmisten kanssa suoruus on monesti valttia. Voit esimerkiksi pahoitella väsymystäsi ja kertoa tarvitsevasi tulitikut, jotta silmäsi pysyisivät auki pitkän päivän jälkeen. Jos olet samalla aidosti kiitollinen yhteisestä ajastanne, kukaan tuskin loukkaantuu.

Kilpailut

Uusimmat