Haluatko tehdä kaikkesi, jotta parisuhteesi olisi onnellinen? 8 tärkeää neuvoa

06.04.2014 21:15 - Senni Loikala

Suhteissa on aina omat mutkansa, mutta parisuhteessa onni on mahdollista kutsua luokseen oikeilla asenteilla ja teoilla.

On olemassa sanonta, että rakkaus on elämän suola. Jotta se kuitenkin maistuisi makealta, kannattaa suhteeseen panostaa. Alla on asioita, jotka voivat auttaa tekemään parisuhteestasi onnellisen:

1. Ole sinut menneisyytesi kanssa

Jokaisella on vaikeita kokemuksia, jotka ovat satuttaneet. Jotta parisuhteesi voi toimia, kannattaa sinun käsitellä menneisyytesi sudenkuopat. Muuten saattaa käydä niin, että jonkun täysin kolmannen osapuolen teot kostautuvat kumppanillesi.

2. Katso kultaasi silmiin

Elämä on monesti kiireistä, ja tällöin aikaa jää vähemmän parisuhteen vaalimiselle. On helppoa ohittaa toinen. Jos pidät suhdettanne arvokkaana, muista katsoa kumppaniasi silmiin pitkin päivää. Katsekontakti on intiimi tapa osoittaa välittävänsä.

3. Uskalla heittäytyä

Monesti, jos sydän särkyy kerran, on vaikeaa heittäytyä uuteen suhteeseen. Omia rajoja kannattaa kyllä kuunnella, ja parisuhteessa on täysin luvallista olla haavoittuvainen. On silti tärkeää päästää irti menneistä, ja avata sydämensä uudelleen.

4. Tee töitä suhteenne eteen

Aina ei tarvitse luvata, että suhde kestäisi koko lopun elämän. Asia on kuitenkin pitkälti teistä molemmista kiinni. Tanssiin tarvitaan aina kaksi, joten kannattaa omalta osaltaan pitää liekkiä yllä. Varo siis pitämästä suhdettanne itsestäänselvyytenä.

5. Ole kiinnostunut kumppanistasi

Vaikka olisitte olleet pitkään yhdessä ja teillä olisi jo vankka yhteinen arki, on hyvä muistaa, ettei toista ihmistä voi koskaan tuntea täysin. Ihmiset myös muuttuvat ajan myötä. Kumppanissasi on aina valloittamattomia alueita! Onnellisessa parisuhteessa osapuolet ovat kiinnostuneita toistensa ajatuksista, havainnoista ja tunteista.

6. Unohda liika analysoiminen

Hyvässä parisuhteessa ei tarvitse analysoida toisen jokaista sanaa, tekoa tai tarkoitusta. Liika miettiminen saattaa tukahduttaa intiimiyden välillänne, ja yhteys katkeaa. Vaikka kumppanisi olisi loukannut sinua joskus, ei kannata olettaa hänen tekevän samaa uudestaan. Jos olet varuillasi koko ajan, suhteenne tuskin kukoistaa.

7. Elä hetkessä

Liika menneisyyden miettiminen saattaa tehdä hallaa suhteellesi. Vaikka olisitte kokeneet vaikeita aikoja yhdessä, tärkeintä on panostaa hyvään yhteyteen, tässä ja nyt. Pyri luomaan hyvä ihmissuhde kumppaniin, jonka läheisyyden voit tuntea vaikka ottamalla hänen kädestään kiinni. Siivoa menneisyyden, esimerkiksi edellisen päivän rankan riidan, varjot pois.

8. Kosketa rakastasi

Suhteessa ensihuuma johtuu usein siitä, että kumppanit koskettelevat toisiaan, suutelevat, puhuvat ja kyseenalaistavat toisiaan taukoamatta. Puhe stimuloi aivoja, kun taas kosketus tuottaa rakkaushormoniksi kutsuttua oksitosiinia. Kun haluat vaalia suhdettasi, muista kosketuksen tärkeys myös oltuanne yhdessä pitkään.

Aina onnellisinkaan parisuhde ei kestä. Eron sattuessa on olemassa asioita, joita kannattaa välttää. Pääset lukemaan lisää aiheesta täältä.

Lähde: news.com.au

Kilpailut

Uusimmat