Ystäviä ex-kumppanin kanssa: 5 askelta toimivaan suhteeseen

08.04.2014 11:45 - Heli Thoren

Se on mahdollista ja eroavissa lapsiperheissä jopa edes jollakin tasolla toivottavaa. Muutamalla periaatteella hyvien välien ylläpitäminen on mahdollista.  

Eroaminen sovussa on mahdollista. Parhaassa tapauksessa ex-kumppanin kanssa voi olla jopa ystäviä. Etenkin erotilanteissa lapsiperheissä, hyvien välien ylläpitäminen on tärkeää. Muutamalla periaatteella päästään pitkälle:

1. Ensin etäisyys

Älkää yrittäkö hypätä rakkaussuhteesta suoraan ystävyyteen. Välien on etäännyttävä ensin, vaikka eroaisitte sovussa. Jos hyppäätte suoraan ystävyyteen, saatatte jäädä toisiinne roikkumaan huonossa mielessä. Kun eropäätös on tehty, on tärkeä päästä toisesta irti ja keskittyä omaan itseen. Vasta sitten, kun olette saaneet etäisyyttä toisiinne, voitte ryhtyä luomaan ystävyyssuhdetta välillenne.

2. Kannattaako ystävyys?

Kaikki suhteet eivät lopu hyvässä hengessä. Siksi onkin tärkeää rehellisesti miettiä, että kannattaako suhteen vaaliminen enää eron jälkeen. Jos toinen on käyttäytynyt todella kurjasti, ollut hallitseva tai muuten energiaa vievä kumppani, ei ystävyyden ylläpitämisessä välttämättä ole mieltä. Mieti, tuoko suhde sinulle energiaa vai viekö se sitä. Lasten takia välien ylläpitäminen on hyvä asia, mutta ystävyys ei ole välttämätöntä, jos se ei palvele sinua millään tavalla.

3. Toivu

Anna mielesi tehdä eroprosessi. Keskity omaan hyvinvointiin, älä eksääsi. Päästä irti. Vasta, kun sinusta tuntuu, ettei eksäsi kummittele koko ajan mielessäsi ja esimerkiksi mustasukkaisuuden ajatukset hellittävät, olet valmis ystävyyteen entisesi kanssa.

4. Älä pakota ystävyyttä

Vaikka itse olisit valmis ystävyyteen, eksäsi ei välttämättä ole. Vaikka haluaisit kovasti olla hyvissä väleissä, muista kunnioittaa myös toisen toiveita. Jos hän ei halua olla ystävä kanssasi tai ei koe pystyvänsä siihen, älä pakota. Ystävyys kasvaa ja muodostuu, jos hetki ja tunnelma ovat oikeita. Anna asioiden tapahtua, jos niin on tapahtuakseen.

5. Ystävyys ei välttämättä toimi

Toisinaan ystävyys eksän kanssa ei ole mahdollista, vaikka molemmat haluaisivatkin sitä. Toisinaan tunteet myllertävät eron jälkeenkin, ja hyvä ystävyys ei onnistu. Toiset pystyvät olemaan esimerkiksi Facebook-ystäviä, mutta ei sen enempää. Jos näin, hyväksy tilanne ja jatka eteenpäin. Saat varmasti uusia hyviä ystäviä. Pyri päästämään irti vanhasta suhteestasi. Älä tee ystävyydestä pakkomiellettä mieleesi.


Miten eksästä muistuttava tatuointi peitetään? Katso hulvattomat tavat täällä.

Lähde: Huffington Post

Kilpailut

Uusimmat