Rakenna kestävä suhde: 7 muistamisen arvoista sääntöä

07.05.2014 16:45 - Reija Saarinen

Kestävä ja onnellinen parisuhde vaatii hellää hoivaa. Siksi kannattaakin muistaa, että noudattaa muutamai hyväksi havaittuja neuvoja.

Kestävän parisuhteen eteen on tehtävä töitä, sillä mikään ei tule ilmaiseksi. Jos siis haluat tehdä omastasi parhaan mahdollisen, muista ainakin nämä seitsemän alla olevaa sääntöä.

Sääntö 1

Kerro kumppanillesi aina kaikki salaisuutesi, älä salaile mitään. Lähtökohtaisesti kannattaakin ajatella, että hyvässä suhteessa ei ole mitään salattavaa. Asioiden piilottelu saattaa johtaa helposti ikäviin yllätyksiin tulevaisuudessa.

Sääntö 2

Älä peittele työstressiä kumppaniltasi, sillä se saattaa aiheuttaa suunnattoman paljon ongelmia suhteellenne. Jaa siis kumppanisi kanssa kaikki, myös ne hieman ikävätkin asiat. Kun kerrot sinua painavat huolet ja murheet, saat varmasti rakkaaltasi tukea niiden käsittelemiseen.

Sääntö 3

Muista osoittaa tukesi kumppanillesi aina. Vaikka et aina olisikaan täysin samaa mieltä hänen kanssaan, älä lyttää häntä ja hänen ideoitaan. Koeta olla rakentava ja vältä turhaa mollaamista.

Sääntö 4

Huolehdi aina siitä, että kumppanillasi on hyvä olla. Muista siis rakastaa, tukea ja auttaa rakastasi.

Sääntö 5

Muista myös olla hyvä kuuntelija. Anna rakkaasi purkaa tuntojaan ja huoliaan sinulle ja koeta myös neuvoa häntä parhaasi mukaan. Kärsivällisyys on tässäkin asiassa kaiken a ja o.

Sääntö 6

Muista aina kunnioittaa kumppanisi yksityisyyttä. Anna siis hänelle omaa rauhaa ja aikaa. Kaikkea aikaa ei kannata viettää yhdessä.

Sääntö 7

Muista kiittää kumppaniasi silloin, kun hän sen ansaitsee. Näin hän tuntee itsensä arvostetuksi. Jos hän auttaa sinua ratkomaan visaisen pulman, annan hänen huomata se, miten kiitollinen olet.

Miten olla ystävä entisen rakkaan kanssa? Muutaman hyvän vihjeen tähän löydät täältä.

Lähde: Boldsky

Kilpailut

Uusimmat