Älä ole julma – 7 huonointa tapaa jättää kumppani

26.06.2014 15:51 - Linda Arponen

Parisuhteen päättyminen on vakava asia ja siksi eroaminenkin kannattaa tehdä toista kunnioittaen.

On luonnollista, että parisuhteet päättyvät.

Jos olet päättänyt, että haluat jatkaa elämässäsi ilman kumppaniasi, kannattaa miettiä tarkkaan, kuinka kerrot asian toiselle. Kumppanisikin on kuitenkin tunteva ihminen, joten ei ole yhdentekevää, kuinka eroaminen tapahtuu. Kaiken lisäksi ero vaikuttaa myös sinuun, joten mitä paremmin saatte asian hoidettua, sitä helpommin pääsette molemmat elämässä eteenpäin.

Jos mietit, kuinka toisen voi jättää, seuraavia tapoja kannattaa ehdottomasti välttää.

Jättäminen puhelimessa, tekstiviestillä, sähköpostilla tai sosiaalisessa mediassa

Jokainen pidempi parisuhde pitäisi päättää kasvotuksin. Näin myös silloin, vaikka toinen osapuoli osaisi odottaa eroilmoitusta. Jättäminen etänä kertoo huonosta mausta, ellei kyseessä ole henkilö, joka voi uhata turvallisuuttasi.

Jättäminen heti seksin jälkeen

Eroa ei kannata tehdä myöskään sängyssä heti sen jälkeen, kun olette jakaneet läheisyyttä keskenänne. Seksin jälkeen jättäminen on itsekästä ja epäkohteliasta.

Jättäminen kolmannen osapuolen välityksellä

Jos kerrot ihmisille olevasi sinkku ennen kuin olet edes jättänyt kumppanisi on varmaa, että hän saa kuulla siitä jonkun toisen kautta. Älä yritä siirtää vastuuta kenellekään toiselle, on kyseessä sitten kumppanisi paras ystävä, äiti, sisko tai kuka tahansa, jonka luulet voivan tekevän likaiset työsi puolestasi.

Jättäminen katoamalla

Katoaminen ja puheluihin vastaamatta jättäminen on myös katala temppu. Tällä tavalla kumppanisi voi katkeroitua ja loukkaantua syvästi.

Jättäminen julkisella paikalla

Jos jätät toisen julkisella paikalla osoitat kumppanillesi, ettet luota hänen reagoivan uutiseen aikuisen lailla. Tällä tavalla saatat päinvastoin aiheuttaa hänessä valtavan julkisen raivonpuuskan. Ole siis kohtelias toista kohtaan ja hoida asia yksityisesti.

Jättäminen erityisenä päivänä

On kyseessä sitten ystävänpäivä tai syntymäpäivä, on erikoispäivänä jättäminen vain mautonta ja julmaa. Siirrä mieluummin eroilmoitusta parilla päivällä.

Jättäminen ystävien tai perheen edessä

Ylimääräinen nöyryytys on yksi ehdottomasti pahimmista tavoista jättää toinen. Ole huomaavainen ja päätä parisuhde oikealla tavalla siten, kuin itse haluaisit tulla jätetyksi.

Lue pidempi lista täältä.

Lähde: Become Gorgeous

Kerroimme aiemmin kymmenen asiaa, joita ei kannata tehdä eron jälkeen. Voit lukea jutun täältä.

Kilpailut

Uusimmat