100-vuotiaan seksuaaliterapeutin neuvot pareille: "Näpit irti puhelimista, kosketelkaa toisianne"

22.08.2014 07:29 - Rea Tallgren

Shirley Zussman on 100-vuotias amerikkalainen seksuaaliterapeutti, joka harjoittaa ammattiaan edelleen. Hän kertoo Time-lehden haastatellussa, mitä mieltä on nykyajan menosta ja siitä, miksi ihmisillä on ongelmia makuuhuoneen puolella.

Shirley Zussman on maailman vanhin seksuaaliterapautti. 100-vuotiaan ammattitaidolla ja elämänkokemuksella varustetulla naisella on selkeä kanta siihen, miksi ihmisillä on nykyään haasteita ja ongelmia parisuhteissaan ja vällyjen välissä.

- Aikaa käytetään maailmassa nykyään todella eri tavalla kuin aiemmin. Ihmisillä on koko ajan kiire. Niin ei ollut, kun minä olin nuori. Nyt me haluamme olla mukana kaikessa, me haluamme tietää kaiken ja me haluamme kehittää itseämme ja ansaita rahaa. On ymmärrettävää, että ihmisillä ei riitä tuon kaiken lisäksi energiaa tai intohimoa kaikkeen muuhun, esimerkiksi kumppanille.

Yhden asiakkaan kommentti on jäänyt elävästi Zussmanin mieleen.

- Hän sanoi rakastavansa miestään ja kertoi, että seksi miehen kanssa oli todella hyvää, mutta kun hän meni töistä kotiin, hän oli niin väsynyt, että halusi vain kaatua sänkyyn ja nukkua.

Yhdeksi modernin ajan vitsauksista Zussman nimeää älypuhelimet.

- Ihmiset eivät enää kommunikoi, koska he räpläävät puhelimiaan. He koskettelevat toisiaan vähemmän, puhuvat vähemmän, eivät pidä toisistaan kiinni, eivät katso toisiaan. Ja juuri koskettaminen ja katsominen - hymyileminenkin - antaa tyydytystä, saa meidät tuntemaan olomme rakastetuksi. En ymmärrä, miten ihmiset eivät näe sitä - enkä ymmärrä, miten he voivat väittää, että niin ei ole, Zussman summaa.

Lähde: Time

Kilpailut

Uusimmat