IL: Lapsen syntyminen muutti seksielämän – mikä avuksi?

11.10.2014 09:45 - Eeva Rajala

Monen naisen seksihalukkuus hiipuu raskauden ja imetyksen aikana. Asiantuntija neuvoo Iltalehdessä, mikä avuksi.

Halukkuuden hiipumiseen vaikuttavat muun muassa tuoreen äidin väsymys, hormonaaliset muutokset sekä yleisesti uuteen elämäntilanteeseen sopeutuminen.

- Erityisesti ensimmäisen lapsen syntymän jälkeen tottuminen vie aikansa, kertoo asiantuntija Katriina Bildjuschkin Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen seksuaali- ja lisääntymisterveyden yksiköstä.

Jos seksielämä muuttuu radikaalisti lapsen syntymän myötä, Bildjuschkinin mukaan pariskunnat voisivat pohtia, miten tilannetta pystytään muuttamaan. Läheisyys on tässä avainasemassa. Ne pariskunnat, jotka hoitavat läheisyyttään ja koskevat toisiaan muutenkin, ovat asiantuntijan mukaan yleensä aktiivisempia myös seksin suhteen.

Pariskuntien kannattaa yhdessä keskustella ja miettiä, miten kahdenkeskisiä hetkiä voidaan järjestää ja kehittää. Kumppanille kannattaa olla avoin omista tunteistaan. Vaatimuksiin ei kannata lähteä, sillä vaatiminen saa toisen tavallisesti vain pakenemaan kauemmas.

- Turvallinen ja toimiva tunnesuhde on pohja myös toimivalle seksisuhteelle, Bildjuschkin sanoo.

Asiantuntija muistuttaa myös, että liikunta auttaa toipumaan raskaudesta ja synnytyksestä. Puolison kannattaa tukea tuoretta äitiä itsensä hoitamisessa. Jos nainen tuskailee muuttuneen vartalonsa kanssa, kannattaa hänen pohtia, millainen on hänen kauneusihanteensa.

Lähde: Iltalehti

Kilpailut

Uusimmat