Tutkijat selvittivät: Mikä on täydellinen ikäero pariskunnalle, jotta suhde varmasti onnistuu

13.11.2014 09:25 - Karoliina Kotala

  Tuore tutkimus on selvittänyt, mikä on täydellinen ikäero pariskunnalle, jotta suhteella on parhaat mahdollisuudet onnistua.

Atlantalaisen Emoryn yliopiston tutkijat selvittivät, millainen ikäero pariskunnalla on ideaali. Tulokset yllättivät tutkijatkin, sillä pariskunnan ikäerolla vaikuttaisi olevan erittäinkin suuri merkitys suhteen kestolle.

3000 henkilöä käsittänyt tutkimus selvensi, että mitä suurempi ikäero pariskunnalla on, sitä todennäköisempää on myös parin eroaminen ja pienikin ikäero lisäsi pariskunnan todennäköisyyttä erota. Viiden vuoden ikäero lisäsi eron todennäköisyyttä jo 18 prosenttia, verrattuna saman ikäiseen pariskuntaan. Jos ikäero oli 10 vuotta, nousi eron todennäköisyys jo 39 prosenttiin. 20 vuoden ikäerolla eroprosentti oli jo huikeat 95 prosenttia. Toisin sanoen suhteen näkymät ovat parhaat, kun pariskunta on mahdollisimman saman ikäisiä.

Mutta mitä kauemmin pariskunta pysyi yhdessä, sitä epätodennäköisemmin he eroavat. Jo kahden vuoden seurustelu vähensi eron todennäköisyyttä 43 prosentilla. Ja jos pariskunta pysyi yhdessä 10 vuotta, laski eron todennäköisyys jo 94 prosentilla.

Lähde: Cosmopolitan

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat