Pariskunnat neuvovat, kuinka liekki säilyy suhteessa vuosienkin jälkeen

02.01.2015 22:15 - Laura Sulkava

Pariskunnat, joiden seksielämä säilyy läpi avioliittovuosien, vaalivat tunne-elämäänsä ja ovat kehittäneet omia keinoja pitää kipinä yllä.

Kolme vuotta naimisissa olleen Emmyn, 32, mukaan sänkypuuhien perusta on kannustaminen. Hän korvaa miksi, et ikinä aloituksella minusta olisi ihanaa. Negatiivisen syyttämisen sijaan, vihjaus siitä, mikä voisi toimia, on mukavampi ottaa vastaan kuin täystyrmäys.

28-vuotias Annie taas luottaa suhteen kipinässä suuseksin voimaan.

- Kun haluan mieheni kiirehtivän kauppaan, lahjon häntä suihinotolla. Kun hän taas haluaa minun tekevän illallisen, hän tietää diilistä tulevan täydellinen, jos saan suuseksiä. Suuseksi selvittää oikeastaan kaiken.

Pari vuotta naimisissa ollut Jay, 33, ja Brit kertovat suhteensa salaisuuden olevan spontaaniudessa ja he harrastavatkin pikapanoja. Mitä yllätyksellisimmissä paikoissa.

- Viimeksi testasimme ulkosuihkua, josta on näkymä naapureille. Koska, miksi ei?

Kahdeksan vuotta naimisissa olleet Eliza ja Matteo lähettelevät kesken päivän toisilleen tekstareita ja sähköposteja sekä vihjailevat sovitulla lyhenteellä tulevasta seksistä. Pieni tuhmuus pitää liekin yllä.

10 vuotta yhdessä olleet Macy ja Walter pitävät päiväsaikaan etäisyyttä - hyvästä syystä.

- Emme soita, lähetä sähköpostia tai tekstaile kesken työpäivän, jos siis ei satu mitään todella kiireistä. Sillä tavoin, voimme tulla yhdessä illalliselle, jonka teemme lähes joka ilta ja jutella päivän tapahtumista. Tuntuu, kun kävisimme treffeillä joka ilta, Macy kertoo.

Edellä kerrotuista tarinoista huokuu suhteen omat pienet säännöt ja tottumukset, mitkä saavat liekin syttymään vuosienkin jälkeen. Ihminen tarvitsee arjessaan rutiineja, niin myös suhteessa. Yhdessä syöminen, tuhma vihjailu tai seksiin liittyvä miellyttämine ovat kaikki loistavia tapoja pysyä lähellä toista. 

Jos kaipaat vaihtelua petipuuhiin, katso kymmenen vaihtoehtoa sängylle.

Lähde: Cosmopolitan

Kilpailut

Uusimmat