Luovuus on seksikästä – katso, mitkä ammatit saavat naiset kuumiksi

14.01.2015 15:15 - Eeva Rajala

Tieteen saralla on selvitetty, miksi naiset rakastuvat niin usein muusikkoihin ja taiteilijoihin.

Pennsylvanian yliopiston tutkimuksessa selvisi, että naiset pitävät luovuutta seksikkäänä. Tosin jotkut luovat ammatit olivat enemmän naisten mieleen kuin toiset. Jos mies tekee omaa musiikkia, esiintyy bändissä tai harrastaa mitä tahansa musiikkiin liittyvää, hän on seksikkyysmittarin kärkipäässä. Myös taiteellisten valokuvien ottaminen ja runojen kirjoittaminen olivat naisten mieleen.

On myös luovia ammatteja, jotka eivät naisten mukaan ole kovinkaan seksikkäitä. Näitä ovat esimerkiksi sisustussuunnittelija, tietokonekoodaajan tai mainoskirjoittajan ammatit.

Tutkijat kertovat, että ympäri maailman luovuus listataan usein yhdeksi kumppanin tärkeimmistä ominaisuuksista, mutta taidepuolen ja esteettisyyden kanssa tekemisissä olevat ovat kuumempaa kamaa naisten mielestä kuin muut.

Tämä selittyy aiempien tutkimusten mukaan sillä, että nainen yhdistää luovuuden älykkyyteen, työetiikkaan ja hyviin geeneihin. Täytyy kuitenkin muistaa se, että nainen yleensä kiinnostuu miehestä, jolla on samanlaisia intressejä. Jos nainen esimerkiksi itse pitää koodaamisesta ja sisustussuunnittelusta, hän kyllä viehättyy sen alan miehestä.

Lue myös: Miehet kertovat avoimesti: Millainen on unelmien nainen?

Lähde: Men's Health

Kilpailut

Uusimmat