Luuletko tietäväsi kaiken avioliitosta? 5 väärää uskomusta

11.02.2015 13:15 - Eeva Rajala

Avioliitto-sanaa ympäröi mysteerinen verho. Siihen liittyy monenlaisia uskomuksia, joista toiset ovat täysin tuulesta temmattuja.

Women's Health -lehti on listannut viisi väärää uskomusta, joihin lähes jokainen avioliittoa suunnitteleva nainen on joskus törmännyt tai joita ajattelee pohtiessaan mahdollista naimisiin menoa.

Onnelliset pariskunnat eivät riitele

Jos parisuhteesta puuttuu täysin konfliktit, saattaa se tarkoittaa sitä, ettei suhteessa käsitellä kaikkia tärkeitä asioita. Michiganin yliopiston professori Terri Orbuch kertoo, että aika ajoin yhteen ottavat pariskunnat ovat tyytyväisempiä pitkällä aikavälillä. Toimivissa suhteissa kumppanit oppivat käsittelemään konflikteja ja erimielisyyksiä terveesti ja tuottavasti.

Vanhemmiksi tulleet ovat onnellisempia kuin lapsettomat

Monet tutkimustulokset näyttävät täysin päinvastaisen suunnan. Esimerkiksi erään brittitutkimuksen mukaan naimisissa olevat lapsettomat ovat keskimääräisesti onnellisempia suhteeseensa kuin vanhemmiksi tulleet. Onnellisuuden väheneminen ei tarkoita aina sitä, että rakkauden määrä vähenisi. Syynä voi joskus olla se, että mitä enemmän tulee vastuullisia tehtäviä - esimerkiksi vanhemmuus - sitä vähemmän aikaa ja energiaa on jaettavana.

Naimisissa olevien seksielämä on huonoa

Tutkimusten mukaan naimisissa olevat naiset harrastavat enemmän seksiä kuin ne parisuhteessa elävät naiset, jotka eivät vielä ole naimisissa. Hyvä seksi ei kuitenkin määrity ainoastaan seksikertojen määrällä. Tutkimustuloksia on myös saatu siitä, että rakkaus ja sitoutuneisuus tekevät seksuaalisista toiminnoista naisten mielestä tyydyttävämpiä.

Jos asuu yhdessä ennen avioliittoa, avioeron riski kasvaa

Viime vuonna tehdyn amerikkalaistutkimuksen mukaan yhdessä asuminen ennen avioliittoa ei vaikuta kovinkaan paljon suuntaan tai toiseen. Se on merkittävämpää, minkä ikäisenä pariskunta muuttaa saman katon alle, sormuksilla tai ilman. Tutkimustulosten mukaan 18-vuotiailla - saman katon alle muuttaneilla tai naimisiin menneillä - oli 60 prosentin todennäköisyys avioeroon. 23-vuotiailla todennäköisyys oli puolet pienempi.

Jos rakkaus on aitoa, intohimo ei koskaan katoa

Professori Terri Orbuchin mukaan intohimoa ruokkivat sekä uutuudenviehätys että salaperäisyys. Yleensä uudessa suhteessa liekki alkaa hiljalleen himmetä, kun pariskunta on ollut yhdessä 12 - 16 kuukautta. Intohimo vähenee ajan myötä, mutta sen korvaa erilainen rakkaus, joka yhdistetään avioliiton kestävyyteen ja onnellisuuteen.

Lue myös: 9 asiaa, jotka kannattaa selvittää ennen avioliittoa

Lähde: Women's Health

Kilpailut

Uusimmat