4 yleisintä asiaa, joista mies valittaa avioliiton aikana - keinot ruikutuksen lopettamiseen

19.02.2015 09:45 - Eeva Rajala

On muutamia ruikutuksen aiheita, joista miehet saattavat helpostikin alkaa puhua, kun sille päälle tulevat.

Parisuhdeterapeutit Moshe Ratson ja Lori Weinreich paljastavat Women's Health -lehdelle, millaisista asioista ja ongelmista miehet yleensä tilittävät terapian aikana. Erityisesti neljä eri valituksen aihetta nousee esille.

"Nalkutus ei koskaan lopu"

Vaikka nainen kuvittelee, että hän nyt vain muistuttaa jälleen kerran miestään tekemään jotain, miehen korviin se kuulostaa suoralta kritiikiltä ja kamalalta nalkutukselta. Weinreichin mukaan miehet usein ajattelevat, että vaikka he tekisivät mitä, se ei koskaan ole tarpeeksi.

Kun mies kokee, että häntä vastaa hyökätään, hänen vaistonsa sanoo "taistele, pakene tai jähmety." Jotta tilanne saataisiin rauhanomaisesti ratkaistua, naisen ei välttämättä tarvitse niin kärkkäästi ilmoittaa asiaansa. Sen sijaan, että sanoisin "Et vie roskiksia niin usein kuin pitäisi", kannattaa asia muotoilla toisin: "Olen niin uupunut töistä. Tiedän, ettei asia näytä isolta, mutta merkitsisi minulle todella paljon, jos voisit huolehtia roskisten viennistä parina päivänä viikossa, niin minulle jäisi vähän vähemmän huolehdittavaa." On toki sellaisiakin tilanteita, missä mies ei todellakaan tee mitään. Sellaisissa tilanteissa kannattaa erityisesti antaa - ilman ivaa - hyvää palautetta ja kehuja, jos mies jossain vaiheessa tekee jotain.

"Puhuminen ei koskaan lopu"

Olkoon puhumisen tai tekstiviestien aihe positiivinen, negatiivinen tai neutraali, miehestä usein tuntuu, että vaimo puhuu - tai tekstaa - liikaa. Miehillä on rajallinen kyky kuunnella ja keskittyä ja pysyä keskittyneenä kauan. Tämä voi olla ongelmallista sekä vaimolle että miehelle: Nainen tuntee, ettei häntä kuunnella ja mies tuntee, että hänelle vain luennoidaan.

Vaikka kuulostaakin yleistykseltä, naisilla on tapana ajatella nopeammin kuin miehet. Jos mies ei vastaa nopeasti, se ei tarkoita sitä, etteikö hän haluaisi vastata tai että hän vain yrittäisi olla ilkeä. Hän vain prosessoi informaatiota eri tavalla kuin naiset. Weinreich suosittelee, että miehen ja naisen välinen keskustelu aloitettaisiin aina kysymyksellä, jotta miehelle annetaan suurempi mahdollisuus osallistua jo alussa juttuun mukaan. Hänelle tulee samalla lisää aikaa prosessoida sanomisiasi ennen kuin alkaa itse kommentoida asioita.

"Suhteemme pyörii vain lastemme ympärillä"

Suhde muuttuu, kun lapsi saapuu taloon. Monet naiset kuuntelevat vaistoaan ja keskittyvät huolehtimaan lapsesta. Tämä voi saada miehen tuntemaan olonsa ulkopuoliseksi, eikä enää tärkeäksi vaimolleen. Kun lapset ovat pieniä, on vaikeampaa löytää aikaa parisuhteelle. Tähän auttavat kuitenkin jopa pienet eleet: Kun näet aviomiehesi pitkän työpäivän jälkeen, anna hänelle heti halaus ja suukko, jonka jälkeen voit taas katsoa pienen perään. Varatkaa kalenterista myös aikaa kahdenkeskiselle olemiselle.

"Emme harrasta tarpeeksi seksiä"

Fyysinen intiimiys on tärkeätä avioliitossa, mutta yleisesti miehet haluavat sitä enemmän kuin naiset. Tällaisessa tilanteessa on tärkeää ajatella myös toista. Pidä mielessä kumppanin näkökulma, halut ja tarpeet ja yritä olla mieluummin myötätuntoinen kuin tuomitseva. Pyrkikää etsimään tasapaino, ja yrittäkää olla intiimisti edes kerran viikossa.

Lue myös: 6 lausetta, jotka ovat vieläkin tärkeämpiä kuin "Minä rakastan sinua"

Lähde: Women's Health

Kilpailut

Uusimmat