Sosiaalinen media voi pilata parisuhteen - katso yleisimmät syyt

17.04.2015 14:45 - Reija Saarinen

Sosiaalinen media on oiva tapa pitää yhteyttä ystäviin ja tuttaviin. Ikävä kyllä sillä saattaa olla myös ikäviä vaikutuksia, etenkin parisuhteelle.

Sosiaalinen media on kätevä väline. Sen avulla voi muun muassa pitää yhteyttä läheisiin ihmisiin, joita ei näe päivittäin. Ikävä kyllä joskus sosiaalisen median käyttäminen saattaa johtaa myös parisuhdeongelmiin.

1. Liiallinen informaation jakaminen sosiaalisessa mediassa, voi helposti pilata hyvänkin suhteen. Esimerkiksi riitojen selvittely sosiaalisen median avulla ei ole hyvä idea. Myöskään toisesta kirjoitettavat loukkaavat kommentit, kannattaa jättää väliin.

2. Jos toinen on koko ajan sosiaalisen median parissa, menee suhde helposti karille. Sosiaalinen media on yksi koukuttavimmista jutuista, mutta suhteessa tarvitaan todellista läsnäoloa. Liiallinen netissä surffaaminen kertoo puolisolle helposti, että hän ei ole tarpeeksi kiinnostava, että voisit laskea puhelimesi.

3. Sosiaalisessa mediassa kannattaa myös käyttäytyä siististi. Jos esimerkiksi kultasi ystävä postaa Instagramiin kuuman kuvan, ei sitä ehkä kannata kommentoida suurin sanoin. Tämä saa nopeasti aikaan suurenkin riidan.

4. Sosiaalisessa mediassa on helppo myös pettää. Siellä viestittely on helppoa ja vaivatonta, joten suhde saattaa äkkiä syventyä. Saattaa myös olla, että kumppani kokee muiden kanssa lähetetyt viestin uhkaaviksi, mikä taas lisää mustasukkaisuutta. Avoimuus siis kannattaa tässäkin asiassa.

5. Monet pysyvät ystävinä eksän kanssa myös eron jälkeen. Silloin heitä ei poisteta myöskään sosiaalisesta mediasta. Saattaa kuitenkin olla, että eksän kuvien ja jakojen jatkuva kommentointi pilaa meneillä olevan suhteen.

Lue myös: Luottamus, kemia ja tuki: Onnellisen suhteen avaimet koottiin yhteen

Lähde: Lovepanky

Arvostele artikkeli

Uusimmat