Eroon mustasukkaisuudesta - katso hyvät neuvot

07.05.2015 09:15 - Reija Saarinen

Mustasukkaisuus on hyvä asia tiettyyn rajaan saakka. Liiallisuuksiin meneminen sen sijaan pilaa hyvänkin suhteen.

Mustasukkaisuus on osa jokaista parisuhdetta, sillä varmasti jokainen on joskus kokenut pienen mustasukkaisuuden tunteen omasta rakkaastaan. Se on täysin luonnollista, tiettyyn rajaan saakka. Jos omat tunteet ovat turhan suuria, kannattaa niitä yrittää hallita. Alla muutamia vinkkejä mustasukkaisuudesta eroon pääsemiseksi.

1. Kun huomaat mustasukkaisuuden nostavan päätään, puhu. Kerro rakkaallesi mitä tunnet ja muista olla rehellinen.

2. Koita katsella omaa suhdettasi jonkun ulkopuolisen, kuten ystävän, silmin. Jos hän näkisi tilanteet, mitä hän ajattelisi? Joskus pienen etäisyyden ottaminen auttaa ymmärtämään tilanteita paremmin ja mustasukkaisuus on helpompi siirtää sivuun.

3. Keskitys siihen miten hyvä parisuhteesi todella on. Vaikka kumppanisi juttelisikin jollekin toiselle, muista että teillä on yhteinen elämä ja paljon yhteistä historiaa.

4. On hyvä pitää mielessä, että vaikka tunnet mustasukkaisuutta, se ei tarkoita sitä, että jotain todella on tapahtumassa. Älä siis ajattele aina pahinta vaihtoehtoa vaan usko siihen, että kultasi todella rakastaa sinua.

5. Yritä selvittää itsellesi se, onko mustasukkaisuuteen todella joku tietty syy. Usein saattaa nimittäin olla, että käytöksen takana on jokin ihan muu syy, kuten se, että olet kiukkuinen kumppanillesi jostain ihan muusta.

6. Hyväksy oma mustasukkaisuutesi, mutta pyri sen hallitsemiseen. Älä hermostu ja heittele tavaroita, vaan anna tilanteen rauhoittua.

Lue myös: 10 naisten tekemää asiaa, jotka saattavat saada miehen mustasukkaiseksi

Lähde: Cosmopolitan

Kilpailut

Uusimmat