Tiesitkö, että voit saada 12 erilaista orgasmia?

29.06.2015 21:45 - Eeva Rajala

Moni nautiskelee vain yhdenlaisista orgasmeista. Orgasmien koko kirjoa kannattaa kuitenkin kokeilla, jotta saa selville, mistä nauttii eniten.

Refinery29-sivusto listaa, että orgasmeja on ainakin 12 erilaista. Sivustolla neuvotaan myös, miten orgasmeihin päästään parhaiten.

G-pisteorgasmi

G-piste sijaitsee väitetysti noin neljän sentin syvyydessä emättimen etuseinämässä. Monet pitävät G-pistettä edelleen myyttinä, mutta asia on myös käyttäjästä kiinni. Jos alueen koskettaminen tuntuu fantastiselta, ei ole mitään syytä olla jatkamatta. Aluetta kannattaa hieroa hitaasti pyörivällä liikkeellä ja pienellä painamisella.

Rinta- tai nänniorgasmi

Nännin stimulointi aktivoi aivojen seksuaalisten aistimusten aluetta. Samaa aluetta aktivoivat myös klitoriksen, vaginan ja kohdunkaulan stimulointi. Naisten aivot siis prosessoivat nänni- ja genitaalialueiden stimuloinnin samalla tavalla.

Suutelu- tai oraaliorgasmi

Huulissa on runsaasti hermopäätteitä, ja huulia voikin verrata häpyhuuliin, nänneihin tai klitorikseen. Ihminen voi siis kiihottua huulien stimuloinnilla. Orgasmi vaatii vähän enemmän sitoutuneisuutta. Kiihottumista voi nostaa hitaalla huulten hieromisella ja kielen pyörittelyllä. Orgasmin saantiin tällä tavalla pitää keskittyä tiukasti, mutta orgasmin saaminen on hyvinkin mahdollista.

Anaaliorgasmi

Anaaliyhdyntä pitäisi ainakin aluksi olla hyvin hidas prosessi, varsinkin jos sitä kokeilee ensimmäistä kertaa. Sisällä olevat kireät lihakset ja ohut epiteelisolukerros voivat kuitenkin mahdollistaa suuren nautinnon.

U-pisteorgasmi eli virtsaputkiorgasmi

Virtsaputki on lähellä klitorista. Kun tätä niin sanottua U-pistettä stimuloidaan, virtsaputken aukon kudokset turpoavat vilkastuneen verenkierron vuoksi.

A-pisteorgasmi

Orgasmissa on kyse emättimen stimuloinnista ja erityisesti paikasta hieman kauempana G-pistettä. A-piste sijaitsee lähempänä napaa. Alue löytyy parhaiten, kun henkilö on kiihottuneessa tilassa, mutta lihakset ovat hyvin rentoutuneet.

Kohdunkaulaorgasmi

Tämä orgasmi tunnetaan myös syvän pisteen orgasmina. Orgasmi on hieman samanlainen kuin A-pisteorgasmi. Parhaimman tuloksen saa paineen tuotolla, ei niinkään jatkuvalla hieromisella. Joillain naisilla kyseisen orgasmin saaminen on enemmänkin kivuliasta kuin nautinnollista, sillä kyseinen alue on monilla naisilla hyvin herkkä.

Klitorisorgasmi

Moni nainen ei saa orgasmia muuten kuin klitoriksen stimuloinnin avulla. Tähän on syynsä. Klitoriksessa on keskimäärin noin 8 000 hermopäätettä, kun esimeriksi peniksessä hermopäätteitä on noin 4 000. Klitorisorgasmin saa parhaiten, kun sitä samaan aikaan stimuloi suoraan ja välillisesti.

Ei-eroottisen alueen orgasmi

Ihminen voi saada orgasmin, vaikkei hänen niin sanottuja eroottisia alueita stimuloitaisikaan. Orgasmin voi saada esimerkiksi solisluita, niskaa tai sisäreisiä stimuloimalla.

Yhdistelmäorgasmi

Yhdistelmäorgasmissa enemmän kuin yhtä aluetta stimuloidaan samanaikaisesta. Esimerkiksi käsi on jossain, suu jossain muualla ja jalalla pidetään vielä henkilö tiukasti toisessa kiinni. Seksissä on kyse nautinnosta ja yhteydestä, mutta samalla on kyse siitä, että henkilö saa päästettyä seksuaalisen energiansa irti. Tässä yhdistelmäorgasmi toimii täydellisesti.

Fantasia- tai henkinen orgasmi

Fantasia- tai henkisessä orgasmissa on kyse kehon suurimman seksielimen, aivojen, stimuloinnista. Tällaiset orgasmit saadaan intiimien ajatusten ja fantasioiden avustuksella. Moni on herännyt ja muistanut nähneensä juuri eroottisen ja orgasmiin loppuneen seksiunen. Henkisessä orgasmissa on kyse samanlaisesta, mutta oikeasta orgasmista.

Moninkertainen orgasmi

Moninkertaisia orgasmeja on kahta eri laatua: peräkkäiset moninkertaiset orgasmit, joissa jokaisen orgasmin välissä pidetään tauko, sekä sarjaorgasmit, joissa orgasmia seuraa heti tauotta toinen. Sarjaorgasmi voi joillain myös tuntua siltä, ettei orgasmi lopu missään vaiheessa. Kehoa ei kannata päästää ensimmäisen orgasmin jälkeen täysin rennoksi, vaan stimulointia kannattaa jatkaa ilman taukoa.


Lue myös: Tiedätkö, missä asennossa nainen saa todennäköisimmin orgasmin?

Lähde: Refinery29

Kilpailut

Uusimmat