Nyt se on todistettu: Avioliitto lihottaa

30.06.2015 18:45 - Reetta Haverinen

Avioliitto ei pelkästään muuta ihmisten siviilisäätyä. Tuoreen tutkimuksen mukaan papin aamen vaikuttaa myös ihmisten ruokailu- ja urheilutottumuksiin.

Monet väittävät, että parisuhde lihottaa. Täysin kuviteltua ei tämä väite ole, sillä tuoreet tutkimukset todistavat, että avioliitossa elävät ihmiset ovat sinkkuja tukevammassa kunnossa. Laajaan tutkimukseen, jossa kartoitettiin ihmisten siviilisäädyn merkitystä heidän painoonsa ja elintapoihinsa, osallistui yli 10 000 ihmistä yhdeksästä eri Euroopan maasta.

Sveitsissä sijaitsevan Baselin yliopiston ja Saksalaisen Max Planck -instituution toteuttamasta tutkimuksesta selvisi, että avioliitossa elävien naisten painoindeksi oli 25,6. Sinkkunaisten keskimääräinen painoindeksi oli 25,1. Miesten kohdalla ero oli himpun verran suurempi: sinkkumiesten painoindeksi oli keskimäärin 25,7, kun taas avioliitossa elävien miesten vastaava oli 25,7. Vaikka erot kuulostavatkin pieniltä, tarkoittavat ne kuitenkin noin 2 kilon eroa elopainossa sinkkujen ja avioliitossa elävien miesten ja naisten välillä.

Luvut ovat vielä melko normaaleissa rajoissa, sillä Maailman terveysjärjestö (WHO) luokittee normaalin painoindeksin lukeman sijoittumaan arvojen 18,5 ja 25 välille. Lievästä ylipainosta puhutaan, kun lukema asettuu lukujen 25 ja 30 välille.

Tutkimuksesta kuitenkin paljastui mielenkiintoinen seikka: avioliitossa elävät ihmiset tapasivat syödä terveellisemmin kuin sinkut. Papin aamenen jälkeen ihmisten liikuntarutiinit näyttivät kuitenkin kokevan muutoksen huonompaan. Varsinkin miehet näyttivät parantavan ruokailutottumuksiaan sen jälkeen, kun jättivät poikamiesvuodet taakseen. Sen sijaan miesten urheiluharrastukset jäivät huonommalle huomiolle sen jälkeen, kun he astuivat avioliittoon.


Lue myös: 5 myyttiä avioliitosta, joihin ei kannattaisi uskoa

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat