"Kumppanini ei koskaan ole nähnyt minua ilman meikkiä" - yhä useampi nainen meikkaa myös yöksi

06.07.2015 18:15 - Rea Tallgren

Asiantuntijoiden mukaan on todella huolestuttavaa, jos oman kumppaninsa edessä ei uskalla olla oma itsensä.

Yllättävän moni nainen ei koskaan näyttäydy kumppaninsa edessä ilman meikkiä. Syitä tähän on monia.

Salaista meikkaamista vessassa

Daily Mailin haastattelema Samantha Micklethwaite, 31, sanoo, että pelkää, ettei hänen kumppaninsa pitäisi häntä enää viehättävänä ja haluttavana, jos näkisi hänet ilman meikkiä.

- Meillä on aamuisin kaksi herätyskelloa soimassa. Minä herään aikaisemmin, ja lukittaudun vessaan meikkaamaan, ettei mieheni vaan näe minua ilman päivämeikkiäni, hän selittää.

Micklethwaite meikkaa myös iltaisin ennen sänkyyn menemistä. Hän ei suinkaan ole ainoa. Lehden haastattelema Charlotte Tilbury, 44, sanoo oppineensa äidiltään, että parisuhteessa on syytä pitää mysteeri voimassa.

- Minä puhdistan kasvoni illalla - mutta meikkaan sitten itseni uudestaan. Laitan ripsiväriä ja rajaukset silmiini. Ne ovat minun makuuhuonesilmäni, Tilbury selittää.

"Mies ei edes haluaisi nähdä minua ilman meikkiä"

Myöskään Susan Evans, 46, ei näyttäydy kumppaninsa edessä ilman meikkiä. Hänellä on kolme erilaista meikkiä päivän eri aikoihin. Aamuisin hän levittää iholleen meikkivoidetta ja meikkaa kevyesti silmänsä. Iltapäivällä hän lisää lookiinsa luomiväriä ja illalla hän kiinnittää silmiinsä irtoripset ja punaa huuleensa kirkkaasti.

Evansin tuleva aviomies Carlton ei edes haluaisi nähdä morsiantaan ilman meikkiä. Mies jopa antaa osan palkastaan Evansin meikkeihin.

- Hän haluaa näyttää paljon upeammalta ja haluttavammalta meikattuna. En koskaan pyytäisi häntä poistamaan meikkejään. Hänen panostuksensa osoittaa sen, kuinka paljon hän minusta välittää, Carlton selittää.

Ei tervettä käytöstä

Psykologi Jo Hemmings sanoo, ettei pitkässä parisuhteessa ole tervettä se, ettei uskalla olla meikittä kumppaninsa edessä.

- Yleensä pitkässä parisuhteessa tulee aika, jolloin uskaltaa olla toisen edessä täysin oma itsensä ja voi luottaa siihen, että kumppani rakastaa sinua juuri sellaisena kuin olet, Hemmings selittää. 

Hemmingsin mukaan alituinen meikkaaminen viestii siitä, että tällaista tunnetilaa ei ole onnistunut suhteessa saavuttamaan.

- Se kertoo omaa viestiään siitä, ettei hän pidä parisuhdettaan tarpeeksi vahvana kestämään todellisuutta, Hemmings summaa.


Lue myös: Suositun bloggaajan pysäyttävästä videosta hitti: "Näytät niin rumalta, että sinun pitäisi kuolla"

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat