Tilanteet, joissa sinun on parasta pitää näppisi erossa puhelimestasi - 12 kohtaa

28.07.2015 20:15 - Reetta Haverinen

Joissain tilanteissa ja paikoissa on todella epäkohteliasta tuijottaa älypuhelimen näyttöä. Jos sinun on pakko pitää luuri mukanasi, pidä silloin puhelimesi edes äänettömällä!

Monet ovat nykyisin riippuvaisia älypuhelimistaan.Luuri näyttää kasvaneen kiinni varsinkin nuorten aikuisten kämmeniin, sillä puhelimesta on helppoa seurata sosiaalisen median tapahtumia, tarkistaa säätietoja, selata uutisia ja lukea sähköpostia.

Vaikka ajan tasalla oleminen on kiehtovaa ja sinusta on mukavaa päivittää some-tilejäsi jatkuvasti, kannattaa sinun laittaa luuristasi virta pois varsinkin seuraavissa tilanteissa:

1. Kun olet teatterissa

Mikään ei ole nolompaa, kuin kesken shown taskussa pirisevä luuri!

2. Kun vietät laatuaikaa perheen jäsentesi kanssa

Joihinkin elämän ihaniin hetkiin ei älypuhelin kuulu. Nauti rakkaidesi seurasta ilman, että vilkuilisit luurisi näyttöä jatkuvasti.

3. Kun olet vaeltamassa tai luontokävelyllä

Anna mielesi kerrankin levätä ja nauttia aidoista luonnon äänistä ja raikkaasta ilmasta.

4. Kun menet vessaan

Vessassa istuessasi tulet huomaamattasi kosketelleeksi likaisilla käsilläsi myös puhelintasi. Ällöä! Kaiken lisäksi, jos otat puhelimen mukanasi vessaan, voi vaarana olla, että se molskahtaa pönttöön!

5. Kun menet käyttämään lemmikkiäsi koirapuistossa

Tee mustisi iloiseksi ja leiki kerrankin karvakorvasi kanssa. Älä istu puiston penkillä silmät kiinni puhelimen näytössä vaan nauti hetkistä oman nelijalkaisen ystäväsi kanssa. Teet taatusti oman karvaisen kaverisi erittäin onnelliseksi.

6. Kun olet häissä, ristiäisissä tai hautajaisissa

Mikään ei ole epäkunnioittavampaa ja ärsyttävämpää kuin vakavassa juhlatilaisuudessa kilkattava puhelin. Vaikka puhelimesi olisi äänettömällä, älä selaile some-virtaasi tai sähköpostiasi penkkirivistön perällä, keskity tärkeään juhlahetkeen ja kunnioita muita läsnä olevia.

7. Kun menet joogatunnille

Kun yrität rauhoittua ja keskittyä asanoihin todenteolla, on sinun parasta pitää luurisi käden ulottumattomissa. Kunnioita myös muita treenaajia ja jätä kännysi pukuhuoneen kaappiin. Kukaan ei pääse rauhalliseen mielentilaan joogatunnilla, jos salin nurkasta kuuluu luurin piippailua.

8. Kun katsot elokuvaa

Katsoitpa elokuvaa teatterissa tai kotona, yksin tai yhdessä, sammuta luurisi leffan ajaksi. Leffaan keskittyminen ei taatusti onnistu, jos vilkuilet puhelintasi tuon tuosta tai taskustasi kuuluu vähän väliä epämääräistä pirinää.

9. Kun ajat autoa

Ensinnäkin puhelimen kanssa pelleily kesken auton ajon on laitonta. Lisäksi se on erittäin vaarallista ja ajattelematonta.

10. Kun kuhertelet

Mikään ei latista romanttista tunnelmaa pahemmin kuin se, että toinen osapuoli kaivaa puhelimen taskustaan ja alkaa selailla Facebook-seinäänsä tai vastaamaan juuri tulleeseen viestiin.

11. Kun tapaat ystävääsi pitkästä aikaa

Anna Facebookin ja uutissivustojen olla rauhassa sen aikaa, kun vietät aikaa hyvän ystäväsi kanssa. On todella loukkaava toista kohtaan, jos kännykkä piippailee jatkuvasti kädessäsi etkä malta vaihdella kuulumisia ilman, että leikkisit puhelimellasi.

12. Kun kuuntelet luentoa tai puhetta

Osoita arvostusta puhujaa tai luennoitsijaa kohtaan ja pidä kännysi äänettömällä laukkusi pohjalla. Maailma pysyy kyllä kiertoradallaan siitäkin huolimatta, vaikket tarkistaisi sähköpostiasi vartin välein tai seuraisi jatkuvasti, mitä somessa tapahtuu.


Lue myös: Pystyisitkö elämään ilman kännykkääsi? Tee testi ja selvitä, oletko älypuhelinaddikti

Kilpailut

Uusimmat