Rakastuitko hänen huumorintajuun? Valetta - pidät hänen ulkonäöstään

10.09.2015 20:15 - Pauliina Jokinen

Tutkimus osoittaa, ettei naurun määrä ole riippuvainen huumorin laadukkuudesta.

Helpotusta deittailuun ja hyviä uutisia hyvännäköisille: tuoreen brittitutkimuksen mukaan huumorintajullasi ei ole treffeillä juurikaan merkitystä.

Tutkimuksen mukaan treffikumppanisi kyllä nauraa jutuillesi, jos hän on viehättynyt sinusta muutoinkin. Tästä syystä hyvännököisten ihmisten jutut saattavat saada sinut nauramaan, vaikka hänen juttunsa eivät olisikaan niin laadukkaita.

-Usein naiset sanovat miehen olevan viehättävä ja hänellä olevan hyvä huumorintaju. Todellisuudessa he tarkoittavat miehen olevan viehättävä ja naisen nauravan, koska hän pitää miehestä, tutkija Sophie Scottin kertoo.

Huumori asuu onnellisessa suhteessa

Naurun määrä ei siis ole sidoksissa juttujen laatuun.

- Se kertoo ennemminkin kuinka paljon pidät hänestä. Jos et ole kovin viehättynyt hänestä, hauskuudellakaan ei ole merkitystä. Se on normaali tapa reagoida, Scottin toetaa.

Scottin muistuttaa, ettei huumorin laatu tai nauru ole mitattavissa ole määre, mutta sen olemassaolo on olennaista onnellisen suhteen kannalta.

Seurassa naurattaa

Tutkimuksen mukaan ihminen nauraakin 30 kertaa todennäköisemmin, kun hän on muiden ihmisten kanssa kuin ollessaan yksin.

- Nauru on osa kehitystämme. Kun juttelemme toistemme kanssa käytämme tätä opittua tapaa näyttämään, mitä todella ajattelemme toisesta, Scottin kertoo.


Lue myös: Tästä syystä seksi on kuin taikaa - katso hauska video!

Lähde: Telegraph

Kilpailut

Uusimmat