Kuva: Fotolia

Hyvästi mustasukkaisuus: 4 hyvää syytä lopettaa kumppanin eksän vihaaminen

05.10.2015 12:45 - Reija Saarinen

Mustat sukat voidaan nähdä kenen tahansa jaloissa. On kuitenkin tärkeää huolehtia, ettei tunne hallitse elämää liian vahvasti.

Mustasukkaisuus on osa parisuhdetta. Tärkeää kuitenkin on, että se pysyy normaaleissa mittasuhteissa, eikä kasva liian suureksi parisuhteessa. Monille mustasukkaisuuden tunteita, ainakin suhteen alkuaikoina, aiheuttaa uuden rakkaan entinen kulta. Kannattaa kuitenkin muistaa, että kumppanin eksän vihaaminen ei tuo hyvää oloa itsellesi, eikä liioin parisuhteeseenkaan.

1. Hän on sinun kanssasi, ei hänen

Jos rakkaasi haluaisi olla edelleen eksänsä kanssa, hän olisi. Oli siis heidän tarinansa millainen tahansa, on erolle syynsä, ja hän on liikkunut eteenpäin syystä. Hän on valinnut sinut.

2. Hän ei luultavasti välitä lainkaan

Useimmilla on tapana kuvitella pahoja asioita entisistä heiloista. Totuus kuitenkin on, että suurin osa hyväksyy entisen kumppanin uuden suhteen täysin, eikä heillä näin ollen ole tarvetta yrittää murtaa sitä.

3. Sekoitat oman pääsi

Kumppanin entisen rakkaan stalkkaaminen, esimerkiksi sosiaalisessa mediassa, saa sinut vain sekoittamaan oman pääsi. Parasta on siis keskittyä omaan elämään ja unohtaa siihen kuulumaton ihminen kokonaan.

4. Ei tee hyvää suhteelle

Mustasukkaisuus entisestä rakkaasta vaikuttaa tietenkin myös suhteeseen. Se saa aikaan epämiellyttäviä tunteita ja saattaa aiheuttaa turhia riitoja. Epävarmuus on inhimillistä, mutta muista, että loppujen lopuksi mustasukkaisille mietteille pisteen panet sinä itse. Vaikka kumppanisi kuinka vakuuttelisi, ei se tarkoita, että olosi olisi varmempi.


Lue myös: Asiat, jotka tapahtuvat suhteessa silloin, kun se on vakaalla pohjalla

Lähde: Elite Daily

Kilpailut

Uusimmat