Kuva: Fotolia

Nainen, tutustu alapäähäsi – masturbointi saa aikaan nautinnon lisäksi muutakin hyvää

09.10.2015 19:45 - Eeva Rajala

Avain seksuaaliseen nautintoon piilee muun muassa siinä, että tuntee oman alapäänsä. Omaa alapäähän tutustuminen voi joillekin ratkaista sen, että alkaa saada taas orgasmeja.

Naisen alapäähän kuuluvat muun muassa häpykumpu, häpyhuulet, häpykarvat, klitoris ja emättimen aukko. Sen lisäksi, että peilin avulla tutkii alapäätään, on usein hyvä tutustua sen toimintaan. Paras tapa tähän on masturbointi, kerrotaan Divorced Moms -sivustolla.

Uni paranee, itsetunto kasvaa

Masturbointi on itsensä tutkimista ja itsestä nauttimista. Masturboinnin ei tarvitse päättyä orgasmiin, vaan siihen voi asennoitua myös anatomian tutkimisen kannalta. Jos naisella kuitenkin on vaikeuksia saada orgasmi, kannattaa itsetyydytys aloittaa klitoriksesta.

Nautinnon lisäksi masturbointi on hyväksi terveydelle. Tutkimusten mukaan masturbointi lieventää stressiä. Se parantaa unta sekä minäkuvaa ja itsetuntoa. Masturboinnin avulla ihminen oppii ilmaisemaan paremmin tarpeitaan ja halujaan seksuaalisesti. Samalla henkilö oppii, mitkä asiat tuottavat hänelle seksuaalista mielihyvää.

Tutki niin, että tuntuu hyvältä

Ei ole täysin oikeaa tai täysin väärää tapaa tutkia itseään seksuaalisesti. Tutkiminen kannattaa tehdä niin, että se tuntuu henkilön mielestä hyvältä ja sopivalta. Sen voi tehdä esimerkiksi suihkussa, sängyssä, valoisassa paikassa tai pimeässä.

Masturbointi auttaa siinäkin tapauksessa, jos olet käynyt läpi avioeron ja yrität löytää seksuaalisuutesi uudelleen, tai jos olet avioliitossa ja tarvitset hieman apua seksuaalisuutesi löytämiseen. Tutustu itseesi uudestaan ja kerro kumppanillesi tuloksista.


Lue myös: Milloin masturboit liikaa? Asiantuntija kertoo haitat parisuhteelle

Lähde: Divorced Moms

Kilpailut

Uusimmat