Kuva: Fotolia

Apea olo? 11 helppoa keinoa nostattaa mielialaasi

09.11.2015 19:15 - Tiina Svensk

Marraskuun harmaus ja sateiset päivät saattavat vetää mielen matalaksi. Onneksi piristyä voi pienilläkin teoilla.

Pimeät päivät ja sateinen sää saattavat lannistaa pirteimmänkin kaverin. Onneksi omaa energisyyttään ja hyvää oloa voi nostattaa tietoisesti, eivätkä keinot vie paljoakaan aikaasi. Mind Body Green -sivusto listasi 11 vinkkiä, joiden avulla omaa mielialaa voi kohottaa jopa alle kahdessa minuutissa.

1. Aseta päivällesi intentio: Aseta päivällesi tavoite tai ajatus, jonka haluat toteuttaa päivän aikana. Se voi olla yksinkertainenkin teko tai tapa, jonka pidät mielessäsi mitä ikinä teetkään: voit päättää löytää jokaisesta tilanteesta positiivisen puolen tai keskittyä kiitollisuuteen.

2. Pidä tauko: Pidä kahden minuutin tauko työpäivän aikana, jolloin poistut työpisteesi äärestä. Voit käydä ulkona, venytellä, kävellä tai meditoida.

3. Kokeile hengitysharjoitusta: Ota hetki itsellesi ja keskity hengitykseesi. Hengitä sisään kahdeksan sekunnin ajan ja pidätä hengitystäsi hetki. Hengitä ulos kahdeksan sekunnin ajan ja pidätä hengitystäsi hetki. Toista hengityskierto ainakin viisi kertaa. Hengittämällä syvään rauhoitat samalla parasympaattista hermostoasi, jolloin mielesikin rauhoittuu oitis.

4. Aloita kiitollisuuspäiväkirja: Listaa aamuisin tai iltaisin ainakin kolme asiaa, joista olet päivän aikana ollut kiitollinen. Harjoitus saattaa tuntua aluksi hankalalta, mutta helpottuu ajan kanssa - saatat huomasi olevasi kiitollisempi myös päivän aikana asioista, jotka olet ottanut aiemmin itsestäänselvyyksinä.

5. Kehu itseäsi: Anna itsellesi ainakin yksi kehu päivittäin. Kannusta itseäsi esimerkiksi päivän hyvästä suorituksesta töistä, kauniista hymystäsi tai tyylikkyydestäsi.

6. Syö tietoisemmin: Kun pidät lounastauon tai syöt illallista, keskity todella ruokaasi. Älä selaa älypuhelintasi tai mieti työasioitasi, vaan keskity ruokaan. Samalla opit arvostamaan ruokaa ja tulet kylläisemmäksi nopeammin.

7. Löydä liikuntamuoto, josta nautit aidosti: Jos kuntosalitreeni takkuilee harmaina sadepäivinä, jätä se suosiolla väliin. Löydä sen sijaan liikuntamuoto, josta sinulle tulee aidosti hyvä olo saman tien: kokeile vaikkapa rauhoittavaa joogaa tai hymyt huulille nostattavaa tanssituntia.

9. Kiinnitä huomiota sävyyn, jolla itsellesi puhut: Puhuisitko parhaalle ystävällesi samalla tapaa kuin puhut itsellesi? Kiinnitä huomiota siihen, mitä sanot itsellesi ja mihin sävyyn.

10. Päästä irti asioista, joihin et voi vaikuttaa: Älä tuhlaa aikaasi ja energiaasi asioihin, joihin et voi vaikuttaa.

11. Keskity positiivisuuteen: Saattaa kuulostaa kliseiseltä,mutta tietoinen ajatus olla positiivisempi lisää myönteisyyttä elämässäsi.

Lue myös: Syysmasennus kuriin helpoilla vinkeillä!

Lähde: Mind Body Green

Kilpailut

Uusimmat