Kuva: Fotolia

8 myyttiä kutsumusammatista murrettu: "Työ ei ole aina helppoa"

15.11.2015 16:15 - Tiina Svensk

Unelmiaan seuraavat yrittäjät ja työntekijät ovat ihmisiä siinä missä muutkin.

Ihailetko sinäkin opiskelukaveriasi, joka teki rohkeasti käännöksen elämässään, ja lähti tekemään unelmistaan totta? Usein kutsumustaan seuraaviin ihmisiin liittyy harhakäsityksiä ja -luuloja siitä, että heidän elämänsä on jatkuvasti helppoa ja työnteko onnistuu ilman suurempia uhrauksia.

Kun oma elämä kyllästyttää, ei kannata sortua kateuteen. Mind Body Green -sivu mursi nimittäin kahdeksan myyttiä, jotka liittyvät kutsumustaan seuraavien ihmisten elämään:

1. "Kutsumus ja hyvä bisnesidea tulevat samassa paketissa": Jos itse haaveilet toisenlaisesta työstä, ei haittaa, jos et vielä tiedä kuinka toteutat unelmasi. Silloin olet löytänyt kutsumuksesi - nyt vain tarvitset keinot, joilla teet siitä itsellesi työn.

2. "Ihmisellä voi olla vain yksi kutsumus": Jos ihmisellä on useampi kutsumus tai haaveammatti, se ei välttämättä tee hänestä tuuliviiriä: on hienoa, jos ihminen haluaa ja kykenee toteuttamaan itseään usealla eri alalla elämässään.

3. "Vain tietyt ihmiset löytävät kutsumuksensa": Unelmiaan toteuttavat ihmiset eivät ole lainkaan sen erityislaatuisempia kuin kukaan mukaan. Älä anna omien ennakkoluulojesi tai epävarmuutesi estää sinua toteuttamasta itseäsi.

4. "Kutsumus liittyy vain työhön": Sinun ei tarvitse saada kutsumuksen tai unelmiesi toteuttamisesta rahaa. Voi olla, että tärkein tehtäväsi tässä maailmassa on olla hyvä vanhempi: silloin et saa rahaa, mutta saat varmasti kokemuksia ja elämyksiä, joita ei voi rahassa mitata.

5. "Kutsumustaan seuraavilla ihmisillä on aina helppoa": Jos elämäänsä muuttaa radikaalisti unelmiensa toteuttamisen toivossa, joutuu varmasti kohtaamaan itselleen monia vieraita asioita - ja silloin arki ei välttämättä ole joka päivä helppoa. Vaikka itsensä toteuttaminen onkin antoisaa ja palkitsevaa, on täysin inhimillistä kamppailla arkisten huolien parissa samaan aikaan.

6. "Unelmiensa toteuttaminen vaatii päivätyön hylkäämistä": Joskus unelman toteuttaminen saattaa vaatia muutoksia, joihin nykyinen työnkuva ei enää sovi: esimerkiksi paikkakunnan vaihdos tai kouluttautuminen ovat syitä jättää päivä työ. Kutsumuksen seuraaminen ei kuitenkaan välttämättä vaadi nykyisen työn hylkäämistä, etenkin jos nautit työstäsi.

7. "Oman kutsumuksensa voi löytää vain vaikeuksien keskeltä": Usein törmäämme tarinoihin ihmisistä, jotka ovat romahtaneet täysin ja tajunneet vaikeuksien keskellä, mitä heidän täytyy elämällään tehdä. Oman kutsumuksen löytäminen ja toteuttaminen ei kuitenkaan moista vaadi. Tärkeintä on kuunnella itseään. Kriisien keskellä ihmisen on kuitenkin helpompaa ottaa riski: kun kaikki turvallinen on jo viety ympäriltä, mitään hävittävääkään ei ole.

Lue myös: Haaveissa unelmatyöpaikka? Tee siitä mahdollista

Lähde: Mind Body Green

Kilpailut

Uusimmat