Kuva: Fotolia

"Tiedät kyllä, kun tapaat sen oikean" - tutut sanonnat rakkaudesta, jotka eivät pidä paikkansa

17.11.2015 18:15 - Senja Rapila

Vaikka kuinka käytettyjä kliseet olisivatkin, ne eivät ole aina täyttä totta. Kun kyse on rakkaudesta, ovat ne vielä vähemmän paikkaansapitäviä.

Käytämme usein romanttisia kliseitä, jotta tuntisimme olomme paremmaksi ollessamme yksin. Se, mitä sanomme, ei välttämättä ole aina ihan totta, mutta tunnemme näin olomme vähemmän yksinäisiksi. Joskus nämä kliseiset sanonnat antavat kuitenkin vääränlaista informaatiota ja voisimmekin tehdä asiat oikeasti paremmin niitä noudattamatta.

Muun muassa nämä kuusi kliseistä lausetta rakkaudesta eivät ole järkeenkäypiä:

"Jos rakastat jotakuta, päästä hänet irti"

Tämä kliseinen sääntö on pitänyt tiukkaa jalansijaa rakkauden säännöissä jo ikuisuuden. Jos tottelet tätä "sääntöä" ja satutkin päästämään elämäsi rakkauden käsistäsi, ei kannata odotella hänen palaavan enää luoksesi. Hän ei todennäköisesti enää palaa.

Jos sinä rakastat jotain todella, älä päästä siitä irti, vaan taistele suhteenne puolesta.

"Kun tapaat sen oikean, sinä vain tiedät sen"

Tällä lauseella on hyvä tarkoitusperä, mutta entä sitten kun tajuatkin, että hän olikin sinulle täysin väärä kumppani, ja olet viettänyt jo viimeiset kolme vuotta elämästäsi mieltäsi myrkyttävässä parisuhteessa.

On täysin mahdotonta tietää, onko hän "Se Oikea" ensitapaamisella. Tämä tekeekin koko deittailuprosessista hankalan, koska me emme tiedä mitään tästä ihmisestä, emmekä tiedä todellakaan sitä, tulemmeko viettämään hänen kanssaan loppuelämämme.

"Löydät rakkauden vasta sitten, kun lopetat sen etsimisen"

Tässä kliseessä ei välttämättä ole mitään perää. Jos lopetat kadonneen kaukosäätimen metsästyksen jossain vaiheessa, voitko olettaa sen vain kävelevän joku päivä sinua vastaan sohvalla? Et todellakaan.

Kun haluat löytää jotain, sinun pitää etsiä sitä. Kun lopetat etsimisen, pienenee sinun mahdollisuutesikin löytää etsimäsi. 

"Rakkaus tarkoittaa sitä, ettei sinun tarvitse pyydellä anteeksi"

Silloin ei ehkä tarvitse odottaa anteeksipyyntöä, jos kumppanisi syö viimeisen pizzapalan kysymättä, mutta kyllä rakkaudessakin täytyy pyytää anteeksi ajoittain. Rakkauden pyörteissä tulisikin pyytää anteeksi niin pitkään, kunnes asiat ja tunteet ovat tasoittuneet.

"Rakkaus ei maksa mitään"

Rakkaus maksaa - paljonkin. Tämä klisee kuulostaa hyvältä teoriassa, mutta ei ole millään tavalla yhteydessä realismiin. Missä universumissa rakkaus ei maksaisi penniäkään? Häät maksavat, yhteinen asunto maksaa, perheen perustaminen maksaa. Rakkaus maksaa aina jotain. 

"Haluat aina sitä, mitä sinulla ei ole"

Totta. Miksi sinä haluaisit sellaisia asioita, joita sinulla on jo? Jonkun asian haluaminen tarkoittaa sitä, että sinä kaipaat jotain, mitä sinulta puuttuu. Se tekee tästä kliseisestä sanonnasta merkityksettömän, vaikka se onkin totta.

Oletko koskaan miettinyt sitä, kun lapset saavat jouluna lahjaksi sukkia ja heidän ilmeensä venähtävät? Lapsilla on jo tusinoittain sukkia kaapissa, eivätkä he halua niitä lisää. He haluavat siis jotain muuta.

Lue myös: Toimittaja paljasti tarinansa: "Entinen poikaystäväni julkaisi nakuvideoni - ja elämäni muuttui"

Lähde: Elite Daily

Kilpailut

Uusimmat