Kuva: Fotolia

Oletko valmis tunnustamaan rakkautesi? Kysy itseltäsi ensin 3 kysymystä

04.12.2015 14:45 - Senja Rapila

Milloin on oikea hetki sanoa ne kolme maagista sanaa?

Kun se ihana rakkauden tunne yllättää meidät, saatamme hämmentyä asiasta totaalisesti. Emme tiedä pitäisikö asiasta kertoa rakkauden kohteellemme ja mikä olisi sopiva ajankohta. Saatamme jopa pelätä rakkauden tunnustamista, sillä emme ole varmoja asian vastaanotosta. Rakastaahan hän meitä myös?

Välillä rakkauden tunnustaminen voi tulla lähtökohtaisesti itsekkäistä syistä. Kumppanilta halutaan jotain, mitä ei välttämättä saada ilman tunteiden tunnustamista. Välillä ”minä rakastan sinua” voi lipsahtaa väärässä tilanteessa – kuten seksin aikana – eikä se oikeasti tarkoita mitään sen ihmeempää.

Jos sinusta kuitenkin tuntuu, että haluat kertoa rakkaudestasi, mieti näitä kolmea kysymystä.

1. Ylittääkö rakkaus tunteesi?

Saatat tuntea todella mahtavia, rakkaudensekaisia tunteita tällä hetkellä. Sinun kannattaa kuitenkin ottaa pieni askel taaksepäin ja miettiä, onko rakkautesi oikeaa vai leiskuvatko tunteesi valtoimenaan. Pahimmassa tapauksessa yhdistät kiintymyksen tunteesi rakkauteen, vaikka et oikeasti rakastaisikaan häntä. Olisihan se mukava ajatella, että rakastaa, vaikka ei rakastaisi oikeasti.

Rakkaus ei ole pelkästään sitä, mitä tuntee. Tunteet ovat kuitenkin tärkeässä osassa rakkaudessa: ne kertovat, onko kumppani potentiaalinen rakkauden kohde. Ne kertovat, onko hän rakkautesi arvoinen.

2. Edistääkö rakkauden tunnustaminen suhdettanne?

Joskus on yksinkertaisesti liian aikaista tunnustaa rakkautta, ja joskus se saattaa putkahtaa suusta silloin, kun et ole vielä todellisuudessa valmis sanomaan asiaa kumppanillesi. Joskus toivot, että saisit otettua sanasi takaisin, koska niillä ei ollut mitään todellista arvoa.

Rakkauden tunnustamiselle ei ole oikeaa ajankohtaa. Kunhan välttää omien tunteidensa hoputtamisen ja merkityksettömät sanat, olet jo askeleen edempänä.

3. Miksi haluat sanoa sen?

Miksi haluat tunnustaa rakkautesi? Mieti tätä asiaa hetki, sillä emme tee asioita vain tekemisen ilosta. Yleisesti jokaisen tekomme ja sanamme takana on joku taka-ajatus ja logiikka, jota emme välttämättä tiedosta itse. Teemme välillä asioita sen vuoksi, että ne tuovat meille haluttuja muutoksia elämässä.

Joten mieti siis miksi haluat kertoa kumppanille rakastavasi häntä. Haluatko syvemmän suhteen vai koetko sen olevan pakollinen askel suhteessanne? Onko sinulla joku itsekäs ajatus sanoman takana? Haluatko vain saada asian alta pois?

Lue myös: Naisten suuri seksihuoli todistettiin turhaksi

Lähde: Elite Daily

Kilpailut

Uusimmat