Kuva: Fotolia

Ovatko naimisissa olevat avopareja onnellisempia?

04.12.2015 15:15 - Reetta Haverinen

Ohion yliopiston tekemän tutkimuksen mukaan on aivan sama, koristavatko sormukset rakastavaisten nimettömiä vai ei - ainakin, jos katsoo asiaa tunnetasolla.

Tuoreen tutkimuksen mukaan avoliitossa elävät pariskunnat voivat olla yhtä onnellisia kuin rakastavaiset, jotka sinetöivät suhteensa sormuksilla. Tieto voi tulla helpotuksena varsinkin kaikille niille, jotka eivät tahdo virallistaa liittoaan, mutta tuntevat ulkopuolelta tulevia paineita hääkutsujen lähettämisestä.

Yhteenmuutto avain onneen?

Ohion yliopiston toteuttama tutkimus koski nuoria aikuisia ja heidän rakkauselämäänsä. Tutkimukseen osallistuneita haastateltiin säännöllisin väliajoin vuodesta 2000 vuoteen 2010. Tutkimukseen osallistui noin 8700 henkilöä. Haastatteluista ilmeni, että rakkaansa kanssa yhteen muuttaneet naiset kokivat yhtä suurta onnea kuin naiset, jotka vannoivat kullalleen vihkivalan.  

Tutkimuksesta kuitenkin ilmeni, että miehet kokivat tunteissaan positiivisen muutoksen vasta astuessaan avioon mielitiettynsä kanssa. Toista kertaa vakavassa parisuhteessa elävät miehet taas kokivat yhtä suurta onnea niin rakkaansa kanssa yhdessä asuessaan kuin avioliitossa eläessäänkin. Sama ilmiö oli havaittavissa myös naisten kohdalla.

Tutkmuksessa mukana ollut Ohion yliopiston professori Claire Kamp Dush toteaa, että ajat ovat muuttuneet. Aiemmin avioliitto tuntui olevan edellytys kukoistavalle ja hyvinvoivalle parisuhteelle. Naisen mukaan heidän tutkimuksensa kuitenkin alleviivaa, että parisuhteen edut ovat samat riippuen siitä, elääkö pariskunta avioliitossa vai ei. Varsinkin, kun asiaa tarkastellaan henkisen hyvinvoinnin kannalta.

Lue myös: 5 myyttiä avioliitosta, joihin ei kannattaisi uskoa

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat