Kuva: Fotolia

Kuinka saavutat suuretkin unelmasi? 10 parasta vinkkiä, joita kannattaa kokeilla heti

13.12.2015 20:15 - Tiina Svensk

Jäivätkö uuden vuoden lupaukset tänä vuonna toteuttamatta? Varmista, että tulevana vuotena toteutat unelmasi varmasti.

Vuoden lopussa on aika tarkastella kulunutta vuotta ja samalla suunnitella tulevaa. Tyhjiä lupauksia vuodelle 2016 ei kannata asettaa, joten tavoittele unelmiasi tulevana vuonna. Kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin erikoistunut sivusto Mind Body Green listasi parhaimmat vinkit, jotka auttavat meitä matkalla kohti unelmiamme. Jos haluat, ei tarvitse odottaa edes uuteen vuoteen - voit aloittaa jo tänään:

Opi sanomaan "ei": Mieti, mihin kaikkeen vastaat myöntyvästi. Mieti samalla, mille kaikelle sanot myöntävän vastauksen antaessasi "ei" - ethän ota aikaa pois omilta projekteiltasi ja unelmiltasi?

Älä liiottele: Jos lupaat käyväsi salilla päivittäin koko vuoden, ymmärrät varmaan itsekin, ettei lupaus tule pitämään. Tee järkeviä lupauksia, jotka tukevat sinun hyvinvointiasi ja arjen merkityksellisyyttä.

Anna itsellesi virtaa: Muista, ettei kannata lähteä liian vauhdilla eteenpäin. Anna kehollesi virtaa jokaisena päivänä ravitsemalla sitä hyvin, ja pitkällä aikavälillä: kuuntele kehoasi ja lepää, kun tarvitset lepoa.

Tee puhumisen sijaan: On hienoa, että olet innoissasi suunnitelmistasi ja haluat kertoa niistä läheisillesi, mutta muista: tärkeintä on toimia! Ota siis rohkeasti ensimmäiset askeleet kohti unelmiasi.

Hallitse kalenterisi: Kun otat vihdoinkin kaiken sinulla olevan ajan haltuusi, huomaat paljon tärkeitä asioita: huomaat, mikä vie aikaasi turhaan, ja milloin sinulla on aikaa tehdä töitä unelmiesi eteen. Ota siis kalenterisi käyttöösi!

Liiku pitkin päivää: Jos istut päivän halki, energiatasosi romahtavat varmasti. Kun pidät itsesi liikkeessä halki päivän - edes pieni kävely tai venyttely työpisteen läheisyydessä - huomaat, kuinka paljon enemmän sinulla on energiaa käytössäsi.

Kokeile "hiljaisuuden valaa": Kokeile viettää edes yksi päivä viikosta puhumatta lainkaan. Jos asut yksin, sunnuntait ovat yleensä loistavia päiviä kokeilla tätä tehokasta harjoitusta. Harjoituksen läpi käymällä huomaat, kuinka paljon käytät energiaa puhumiseen. Jos et pysty viettämään kokonaista päivää hiljaisuudessa, ota aikaa itsellesi aamuista. Huomaat myös, kuinka harkitset sanojasi harjoituksen jälkeen entistä tarkemmin.

Tee "elämän puutarha": Jos kodissasi olisi tilaa vain viidelle kasville, mitkä ne olisivat? Mitä kasveja haluaisit hoitaa, ravita ja kastella päivästä toiseen? Ota sama ajattelu käyttöön elämäsi kanssa, ja valitse viisi tärkeintä asiaa, joille annat energiasi ja joita päätät kasvattaa.

Muista, että muutos tapahtuu päivittäin: Jos haluat nähdä isojen asioiden käyvän toteen, aloita pienistä askelista, joita voit toteuttaa päivittäin. Kun teet jotain unelmiesi eteen päivittäin huomaat, kuinka isotkin asiat voivat käydä toteen.

Lähde: Mind Body Green

Kilpailut

Uusimmat