Kuva: Fotolia

Onko sinulla työnhaku edessä? Seitsemän kysymystä, joihin sinun tulisi tietää vastaus

03.02.2016 17:45 - Pauliina Jokinen

Hakiessasi uutta työpaikkaa sinun kannattaa miettiä omia vahvuuksiasi ja miksi ja mihin suuntaan haluat edetä urallasi.

Daily Mail kokosi yhteen kymmenen kysymystä, joihin kannattaa miettiä rauhassa vastaus jo ennen kuin marssit työhaastatteluun. Kun olet selventänyt omat tavoitteesi ensin itsellesi, vastaa myös uuden työn haku omia päämääriäsi.

Mikä on sellainen asia, jonka saavuttamisesta olet ylpeä edellisessä työpaikassasi?

Tässä kohdassa pääset kertomaan vahvuuksistasi. Kuvaile yksityiskohtaisesti, miten työsi on muuttanut jotakin asiaa tai edistänyt päämääriin pääsyä edellisessä työpaikassasi. Ylpeys ei ole pahe, kunhan se ei ole leuhkimista. Muista siis myös nöyryys.

Miten edellinen työnantajasi kuvailisi sinua?

Tämä kysymys auttaa sinua näkemään itsesi työnantajan näkökulmasta: Miksi juuri sinut kannattaa palkata ja mitä lisäarvoa sinä tuot yritykseen?

Miksi haluat lähteä nykyisestä työpaikastasi?

Uusi työnantajasi haluaa tietää, oletko miettinyt työpaikan vaihdosta tarkkaan ja mitä haluat muuttaa vaihtamalla työpaikkaa. Keskity positiivisiin puoliin ja mahdollisuuksiin, joita uusi työpaikka voi sinulle tarjota sen sijaan, että kertoisit asioista, jotka ovat huonosti nykyisessä paikassasi.

Mikä on ollut hetki, jolloin olet mokannut työssäsi? Mitä teit korjataksesi tilanteen?

Me kaikki mokaamme joskus. Tämä kysymys kertoo ongelmanratkaisukyvyistäsi ja paineensietokyvystäsi. Kerro rehellisesti tekemästäsi mokasta, mutta keskisty enemmän kuvailemaan, miten selvisit tilanteesta.

Mikä on viisivuotissuunnitelmasi?

Mieti, mihin suuntaan haluaisit edetä elämässäsi. Ehkä hakemasi paikka on askel eteenpäin urallasi. Pyri hakemaan vain työpaikkoja, joissa voisit mahdollisesti nähdä itsesi myös pidempään. Näin sinun ei tarvitse ainakaan huijata mahdollista työnantajaasi.

Mikä on heikkoutesi?

Pomotkin ovat ihmisiä ja ymmärtävät inhimillisiä puolia - ihminen ei ole kone. Kerro, minkälainen ihminen olet: inhoatko aamuherätyksiä tai päästät työpöytäsi joskus sotkuiseksi. Työnantajasi saattaa jopa samaistua näihin puoliisi.

Onko sinulla kysymyksiä?

Käytä tämä mahdollisuus kysyä työnantajaltasi vaikutatko sopivalta henkilöltä yritykseen ja sen työkulttuuriin. Mieti myös muita kysymyksiä jo etukäteen ja vaikutat aidosti kiinnostuneelta.

Lue myös: Oletko rento, rohkea vai stressiherkkä? Katso, mitä kynsiesi muoto kertoo sinusta.

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat