Kuva: Fotolia

Kuinka masturboiminen vaikuttaa seksielämääsi?

15.02.2016 22:15 - Emma Ylistalo

Sooloseksin harrastaminen virittää kehoa myös yhteisiin hetkiin kumppanin kanssa.

Sooloseksin harrastaminen auttaa sinua myös seksissä kumppanin kanssa, kertoo seksi- ja parisuhdeterapeutti Megan Fleming. Jos sinulla on tapana antaa itsellesi säännöllisesti orgasmeja ja koet dopamiinin ja oksitosiinin mielihyvää tuovan vaikutuksen, sinulla on hyvät lähtökohdat seksiin myös kumppanin kanssa. Sooloseksi myös opettaa sinulle, mikä saa sinut syttymään ja siitä on varmasti hyötyä myös kumppanin kanssa.

Seksuaaliterapeutti Ian Kernerin mukaan ei siis tarvitse huolehtia siitä, että masturbointi haittaisi millään tavalla seksiä kumppanin kanssa. Se, kauanko miehillä kestää palautua orgasmin jälkeen ja milloin he ovat valmiita seuraavaan kerran seksiin, voi vaihdella muutamasta minuutista aina päiviin.

Naisilla taas pienemmät halut johtuvat useimmiten alhaisemmista testosteronitasoista, eikä liiasta sooloseksistä. Naisilla ei myöskään ole vastaavaa palautumisaikaa orgasmin jälkeen kuin miehillä. Jos kuitenkin epäilet, että itsetyydytyksesi voi vähentää myöhempää halukkuuttasi, Kerner ehdottaa, että kiihotat itseäsi ilman, että saavutat orgasmin. Näin voit "varastoida seksuaalisen energian" onnistuaksesi kumppanisi kanssa myöhemmin.

Jos sinä ja kumppanisi ette ole seksuaalisesti yhtä aktiivisia, Flemingin mukaan sooloseksi voi auttaa tähän. Se pariskunnasta, kumpi kaipaa enenmmän seksiä, voi saada sitä marturbaation avulla ja näin hän voi myös fantasioida tulevasta kerrasta kumppaninsa kanssa. Tätä Fleming kutsuu "mallin katkaisemiseksi", eli tällä tavalla saadaan rikottua se tyypillinen kaava, johon pariskunnat helposti lankeavat.

Ei siis ole mitään syytä vähentää sooloseksin määrää, sillä masturboiminen ainoastaan virittää kehoamme seksiin myös kumppanin kanssa.


Lähde: Greatist

Lue myös: Miksi himot hiipuvat kun harrastamme vähemmän seksiä - asiantuntija kertoo syyn

Kilpailut

Uusimmat