Kuva: Fotolia

Miten hyvä olet eroamaan? Tee paljastava testi

18.02.2016 20:45 - Rea Tallgren

Netissä leviävä testi on parisuhdeasiantuntijoiden käsialaa ja se saattaa paljastaa tekijästään melkoisen paljon.

Self.com -sivusto on haastatellut psykologeja ja parisuhdeterapeutteja ja luonut heidän avullaan testin, jonka tekemällä voi itsestään saada selville erikoisiakin piirteitä.

Testi on suuntaa antava ja tulee ottaa huomioon, että se koskee ainakin näennäisesti onnellisia suhteita tai tapailusuhteita - ei siis sellaisia, joissa esiintyy vaikkapa väkivaltaa, sillä tuollaisesta suhteesta on tärkeintä päästä pois mahdollisimman nopeasti vähät välittämättä kohteliaisuussäännöistä. 

1. Kun ymmärrät kolmansien treffien jälkeen, ettet ole kiinnostunut jostain ihmisestä…

A) Kerrot, että sinulla on ollut hänen kanssaan mukavaa, mutta et tunne välillänne kaipaamaasi kemiaa.

B) Kerrot, ettet oikeasti etsi mitään vakavaa, mutta voitte vielä hengailla silloin tällöin.

C) Kerrot, ettet oikeasti etsi mitään vakavaa, mutta mistä sitä tietää, mitä ajattelet muutaman kuukauden päästä.

D) Et sano heille yhtään mitään, vaan toivot, että he luulevat sinun kuolleen tai muuttaneen maassa.

2. Kun ymmärrät, ettei sinua kiinnosta enää tapailla jotain ihmistä, kuinka kauan odotat ennen kuin kerrot asian hänelle?

A) Et odota! Hänellä on oikeus tietää asiasta heti.

B) Odotat, että hän ehdottaa uutta tapaamista, ja sanot sitten, että et ehdi. Toivot hänen ymmärtävän, että tämä tarkoittaa, ettet ehdi enää ollenkaan tavata häntä.

C) Sovit tapaamisen, mutta perut sen viime hetkellä tekosyyhyn vedoten.

D) Et kerro hänelle mitään. Et vain enää ikinä vastaa hänen viesteihinsä.

3. Olet tapaillut jotakuta jo muutaman kuukauden, mutta suhde ei etene ollenkaan. Sinä…

A) Järjestät tapaamisen, jossa kerrot ystävällisesti tapailukumppanillesi, että et saa suhteelta niitä asioita, joita haluat ja että on kenties parasta jatkaa eri suuntiin.

B) Et enää uhraa hänelle ajatuksiasi tai näe vaivaa nähdäksesi häntä, mutta voit kyllä satunnaisesti hengailla hänen kanssaan, jos hän itse järjestää kaiken ja ehdottaa tapaamista.

C) Väität olevasi liian kiireinen tapaillaksesi häntä enää. Heti asian hoidettuasi alat etsiä uutta.

D) “Unohdat” vastata heidän soittoihinsa ja viesteihinsä ja toivot, että he hoksaavat, ettei sinua enää kiinnosta.

4. Millaisen eroviestin kaikista luultavammin lähettäisit?

A) “On ollut ihan mahtavaa tutustua sinuun ja minulla on ollut kanssasi todella mukavaa. Nyt minun pitää kuitenkin rehellisyyden nimissä kertoa sinulle, että en näe jutullamme tulevaisuutta. Toivon sinulle kuitenkin pelkkää hyvää ja ihanaa jatkoa!

B) “Moikka, olen todella pahoillani, mutta en taida ehtiä drinkeille tänään illalla, mutta kenties voimme nähdä ensi viikolla…”

C) “En taida nyt olla sellaisessa henkisessä tilanteessa, että pystyisin suhteeseen. Mutta jos olisin, niin olisit se ihminen, jonka valitsisin.”

D) *Radio silence*

Eniten A-vastauksia

Olet erojen kuninkaallinen. Vaikka suoraan puhuminen on vaikeaa, teet todellisuudessa vain itsellesi ja kumppanillesi palveluksen. Osoitat myös kypsällä käytökselläsi sen, että vaikka et halua seurustella kyseisen ihmisen kanssa, arvostat häntä silti tarpeeksi hoitaaksesi bänätkin kuin aikuinen.

Eniten B-vastauksia

Johdat ihailijoitasi harhaan, ja se on melkoisen itsekästä. Et pysty päättämään, oletko valmis sitoutumaan – tai ainakaan kyseiseen henkilöön. Asia on eri, jos tekisit selväksi sen, että he ovat sinulle vain ajanviettotapa. Joskus voi kuitenkin hyväkin, ettei tee päätöksiä liian pikaisesti. Toiseen rauhassa ja ilman odotuksia tutustuessa saattaa nimittäin huomata, että he ovatkin juuri sitä, mitä olet etsinyt ja kaivannut.

Eniten C-vastauksia

Olet todellinen jääkuningatar. Uskottelet luultavasti itsellesi, että olet hienotunteinen, koska et puhu suoraan, mutta oikeastaan sinä vain hämmennät kumppaneitasi ja teet heitä kohtaan väärin. Loppupeleistä, selkeä ero on parempi kuin se, että toisen jättää roikkumaan – varsinkin kun, toisin kuin B-vaihtoehdossa, on itse varma siitä, että yhteistä tulevaisuutta toisen kanssa ei ole luvassa.

Eniten D-vastauksia

Oletko edes elossa? Sitä deittisi kenties miettii parhaillaankin. Mikään ei tee kipeämpää kuin katoaminen heidän elämästään ilman selitystä ja ilman anteeksipyyntöä. Saatat uskotella itsellesi, että teet kumppanillesi palveluksen, mutta oikeasti yrität vain raukkamaisesti suojella omia tunteitasi. Mieti, miten kertoisit asian heille mahdollisimman nätisti – ja tee se. Näin sinun ei tarvitse potea nakertavaa syyllisyyttä, eikä myöskään varoa törmäämästä eksääsi jatkossa, koska oma lapsellinen käytöksesi nolottaa sinua.

Lue myös: Yleisimmät syyt eroihin listattiin - yllättävätkö?

Lähde: Self.com

Kilpailut

Uusimmat