Kuva: Fotolia

Hauska Twitter-tili leikittelee sukupuolirooleilla: "Auttaako vaimosi sinua lastenhoidossa?"

26.02.2016 10:45 - Iiro Myllymäki

Parodiatili jakaa pilke silmäkulmassa vinkkejä iseille, joilla on "myös ura".

”Onko miehen TODELLA mahdollista selvitä lapsista, kotitöistä, urasta, terveellisistä välipaloista ja omasta ajasta?”

Melkein aina, kun puhutaan uran ja perheen tasapainottelusta, puhutaan naisista. Jos naisiin kohdistetun puheen kääntääkin miehiin, lopputulos on juuri niin kummallinen kuin edellinen lainaus. Lainaus on peräisin Twitter-tililtä, joka kääntää sukupuoliroolit ylösalaisin nerokkaan parodioivalla otteella.

Tilin perustaja on tuntematon, mutta hänet löytää sosiaalisesta mediasta nimellä ”Man who has it all”, eli vapaasti suomennettuna ”Mies joka on kyennyt saamaan kaiken”. ”Kaikella” tarkoitetaan uraa, onnellista perhe-elämää, terveyttä ja kauneutta, joiden saavuttamiseen naisia perinteisesti kannustetaan, kun taas miehiin ei kohdisteta samanlaisia vaatimuksia. Twiiteissään mies jakaa muun muassa terveyteen, oman ajan käyttöön ja pukeutumiseen liittyviä neuvoja ”työssäkäyville isille”, jotka saavat olla kiitollisia, jos vaimo viitsii auttaa kotitöissä.

"Man who has it all" ottaa tilillään kantaa sukupuolieroihin myös viihteen saralla.

Twiitit saattavat tulevaisuudessa jalostua kirjan muotoon. Käyttäjän Twitter-tiedoissa mainitaan hänen edustajansa Sarah Ballard, joka työskentelee monen kirjailijan edustajana.

Lue myös: Kuinka paljon naiset tekevät kotitöitä viikossa? Tutkimus selvitti

Lähde: Independent

Kilpailut

Uusimmat