Kuva: Fotolia

Rakkaus ensisilmäyksellä on mahdollista - tiede vahvistaa

28.02.2016 17:15 - Emma Ylistalo

Tutkimuksen mukaan ihminen perustaa mielipiteensä toisesta hetkessä.

Kävelet pitkin katua tuijottaen puhelintasi. Vilkaiset ylös ja nähdessäsi vastaantulevan ihmisen, päätät hetkessä onko hän mielestäsi viehättävä vai ei. Vaikka et ajattelisi asiaa sen enempää, tämä tapahtuu meille useita kertoja päivässä. Ja tuossa pienessä hetkessä perustat mielipiteesi toisesta ihmisestä.

Freiburgin yliopiston tekemän tutkimuksen mukaan, kun näet toisen ihmisen ensimmäistä kertaa, on kyse ainoastaan sekunnin murto-osista kun aivosi päättävät pidätkö toisesta ihmisestä.

Psykologi Bastian Schiller yliopistolta tunnisti tiedostamattoman prosessin, jota käytämme käsitelläksemme sosiaalista aineistoa, kuten sitä, onko toinen mielestämme miellyttävä vai vastenmielinen.

Schiller käytti tutkimusta ryhmänsä kanssa tehdessään "epäsuoraa assosiaatiotestiä". Tämä on psykologinen koe, joka mittaa ihmisestä erilaisia asioita ensireaktion hetkellä.

Toisin sanoen he tutkivat ihmisten aivoja ymmärtääkseen kuinka kauan kestää perustaa mielipide toisesta ihmisestä. Samalla he tutkivat sitä edeltävää prosessia, joka johti kyseiseen päätökseen.

Tuloksena oli, että se ei oikeastaan vie ollenkaan aikaa. Joten niin epärealistiselta kuin rakastuminen ensisilmäyksellä voi kuulostaakin, se on tieteellinen fakta. Mutta niin on myös se, että aivan yhtä nopeassa ajassa voi myös päättää, ettei pidä toisesta ollenkaan.


Lähde: Cosmopolitan

Lue myös: Päädytkö yhteen aina väärän ihmisen kanssa? Lue keinot, joilla käännät onnesi rakkauselämässä

Kilpailut

Uusimmat