Kuva: Fotolia

Naisten ihannemies on tutkimuksen mukaan aggressiivinen ja epärehellinen narsisti

08.03.2016 18:45 - Senni Loikala

Tutkimuksessa otettiin selvää naisten miesmausta ja tulokset kääntyivät rehellisiä, kilttejä ja kunnioittavia herroja vastaan.

Suomalaiset ja puolalaiset tutkijat yhdistivät voimansa, jotta he pääsisivät paremmin selville naisten miesmausta. Tutkimukseen osallistui 2370 aikuista leidiä, ja tulokset saattavat kuulostaa uskomattomilta monen korvaan.

Huffington Post -brittilehdessä kerrotaan, että kyseisen tutkimuksen mukaan naiset etsivät kaikkea muuta kuin mukavaa herrasmiestä.

Tulokset

Osallistujat tunsivat eniten vetoa miehiin, joilla oli narsistisia, psykopaattisia ja Machiavellismille ominaisia piirteitä. Jälkimmäisessä ihminen tavoittelee omaa etuaan ja kadottaa moraalinsa.

Naiset tuntevat tutkimuksen mukaan vetoa myös miehiin, jotka näyttävät dominoivilta, aggressiivisilta ja epärehellisiltä.

Syy

Tutkimuksessa naiset katsoivat kuvia miehistä, joiden ulkonäöt olivat ominaisia heidän edustamilleen persoonallisuustyypeille. Naisten tuli valita, minkä näköiseen mieheen he tunsivat eniten vetoa. Narsistiset piirteet omaava mies korjasi eniten pisteitä naisilta.

Tutkija Minna Lyons uskoo, että naiset yhdistävät alitajuisesti miehen narsistiset piirteet loistavaan lisääntymiskykyyn. Aiemman tutkimuksen mukaan narsistien kumppanit saavat muita enemmän lapsia.

Lähde: Huffington Post

Lue myös: 15 asiaa, jotka vain sinkut ymmärtävät

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat