Kuva: Fotolia

Asiat, jotka voivat satuttaa henkisesti enemmän kuin pettäminen

12.04.2016 17:45 - Senja Rapila

Myös tempperamenttisimmankin kiukuttelijan kannattaa muistaa, että suhde voi olla loppupeleissä todella hauras.

Pettäminen ei välttämättä ole parisuhteessa se asia, joka satuttaa kaikista eniten. On myös monia muita asioita, joihin kannattaa kiinnittää huomiota, sillä pienimmätkin asiat suhteen ylläpitämisessä vaikuttavat hyvin paljon sen laatuun ja onnellisuuteen.

1. Asioiden piilotteleminen

Vaikka piilottelisit asioita kumppaniltasi pelkästään siksi, että haluat suojella häntä, se voi satuttaa. Jos kumppanisi saa myöhemmin tietää sinun salailleen asioita, se voi aiheuttaa luottamuspulaa suhteeseen.

2. Läheisyyden välttely

Tarkoitti läheisyys sinulle päivittäisiä pieniä hellyydenosoituksia tai intiimejä keskusteluita parisuhteen toisen osapuolen kanssa, niistä kannattaa pitää kiinni. Jos alatte erkaantua toisistanne ja olette jatkuvasti tavoittamattomissa, se luo miltei korjaamattoman loven välillenne.

3. Hiljainen paheksuminen

Jotkut sanovat, että siinä vaiheessa kun suhteessa aletaan paheksua toista ääneen tai äänettömästi, suhde on tuhoon tuomittu. Se saattaa alkaa pienestä, mutta kasvaa hiljalleen ja se tekeekin siitä vaarallisen.

4. Kommunikoinnin puute

Tämä ei tarkoita sitä, että teidän tulisi viestitellä päivästä toiseen joka ikinen tunti. Suhteessa tulisi puhua suoraan ja keskustella asioista, jotka vaivaavat. Jos oman kumppanin kanssa ei pysty jakamaan murheita, on suhde huonolla pohjalla.

5. Liika jääräpäisyys

Jos törmäät suhteessasi jatkuvasti tilanteeseen, jossa jompi kumpi ei jousta lainkaan, on teillä melkoinen ongelma. Jos todella pidät jostain, on tärkeää osata joustaa ja tehdä kompromisseja. Henkilöt jotka haluavat asioiden menevän pelkästään omalla tavallaan, ovat periaatteessa suhteessa itsensä kanssa.

6. Päivittäisistä askareista kiukuttelu

Tottakai on normaalia marista aina silloin tällöin tiskivuorista, mutta jos siitä tulee ajan saatossa suurikin ongelma ja siitä valitetaan päivittäin, se syö suhdetta. Näin siitä tulee myös tulevaisuuden ongelma; siihen voi aina vedota myöhemmissä sanaharkoissa tai vaikka kehittää siitä uuden riidan.

7. Ylimielisyys

Jos omaa kumppaniaan katsoo jatkuvasti alaspäin ja näyttää, että on itse parempi, se ei edusta tervettä ja tasapainoista parisuhdetta. Ylimielisyys on yksinkertaisesti huono asia suhteessa, sillä se syö kumppanin itsetuntoa. Suhteen päättymisenkin jälkeen se jättää jälkensä.

8. Suhteen ylläpitäminen velvoitteesta

Siinä vaiheessa kun suhde alkaa tuntua puulta ja kumppani ei enää kiinnosta samalla tavalla, saattaa suhde muuttua velvollisuudeksi. Ei välttämättä haluta erota kesäsuunnitelmien takia tai sen takia, että perhe pitää kumppanista. Tämä tilanne päättyy todennäköisesti huonosti siinä vaiheessa, kun kumppani saa tietää asiasta.

9. Manipulointi

Suhteissa manipulointia voi tapahtua miltei huomaamatta; se voi tapahtua vaikka päivittäisissä askareissa. Parisuhteen toisen osapuolen kyykyttäminen ei ole koskaan hyväksi suhteelle, kuten ylimielisyyskin, manipulointi syö itsetuntoa.

10. Mustasukkaisuus

Vaikka kirjaimellista pettämistä ei olisikaan tapahtunut, mustasukkaisuus on varmasti yksi suurimmista tekijöistä, joka vaikuttaa suhteen laatuun negatiivisesti. Jos suhteessa vahdataan jatkuvasti menemisiä ja viestejä, ei siinä ole enää laisinkaan luottamusta. Onko tällaista suhdetta järkeä ylläpitää?

Lähde: Cosmopolitan

Lue myös: Yksi asia tekee seksistä parempaa - lisää ohjeiden avulla suhteeseesi

Lue myös: Mies, älä unohda suukotella - vaikuttaa elämääsi yllättävän paljon

Kilpailut

Uusimmat