Kuva: Fotolia

Vaimot, joka eivät koskaan sano miehilleen "rakastan sinua", kertovat miksi

20.04.2016 21:45 - Rea Tallgren

Joidenkin mielestä rakkaudesta on turha höpöttää, sillä teot kertovat enemmän kuin tuhat sanaa.

Alan Sempin vaimo Janey ei ole koskaan pariskunnan 29 avioliittovuoden aikana sanonut miehelleen rakastavansa häntä. Joku saattaisi pitää Janeytä kylmänä ja itsekkäänä, mutta nainen itse ei myönnä sitä olevansa. 

- Olen edelleen tässä hänen rinnallaan! Eikö se kerro enemmän kuin se, että alkaisimme puhua toisillemme kuin Disney-hahmot konsanaan? Janey kyseenalaistaa. 

Alania hänen vaimonsa tapa loukkaa. 

- Hän sanoo puhelimessa rakastavansa niin äitiään, siskoaan kuin aikuista poikaamme Oliveriakin, mutta minulle hän ei tuota kuuluisaa lausetta sano, Alan selittää. 

Janey perustelee rakkaudentunnustusten sanomatta jättämistä sillä, että hän kokisi olevansa huijari, jos alkaisi tunnustaa rakkauttaan, vaikka ei rakkaudentunnustuksiin uskokaan. 

- Kyllä Alan tietää, kuinka paljon hänestä välitän muutenkin, Janey summaa. 

"Merkityksettömiä sanoja"

Toinen pariskunta, jossa mies ei ole ikinä saanut kuulla maagista rakkaudentunnustusta, ovat Nick ja Danielle, molemmat 36. Pariskunta on ollut yhdessä kahdeksan vuotta, joista naimisissa viisi. Nick ei ole kuullut Daniellen tunnustavan hänelle rakkauttaan kertaakaan noiden vuosien aikana; ei edes silloin, kun he menivät naimisiin tai saivat esikoisensa. 

- Minä sanon vaimolleni rakastavani häntä, joka aamu kun lähden töihin. Hän ei koskaan sano sitä takaisin, Nick selittää. 

Danielle sanoo tietävänsä, että hänen miehestään on outoa se, että hän ei tunnusta rakkauttaan. 

- En kuitenkaan usko rakkaudentunnustuksiin. Ihmiset luulevat, että ne kolme pientä sanaa suojelevat liittoa ja antavat lupauksen jostain. Minulle ne sanat ovat täysin merkityksettömiä, Danielle perustelee. 

Hän myös uskoo, ettei Nickin tarvitse kuulla häneltä rakkaudentunnustusta. 

- Nick tietää kyllä, kuinka paljon hän merkitsee minulle. Nick on ihana aviomies ja mahtava isä. Hän on komea ja hän auttaa minua kotitöissä. Ei minun tarvitse sanoa, että rakastan Nickiä hänen tietääkseen, että hän on koko maailmani, Danielle summaa. 

Samanlaista tilannetta elävät Harry, 34, ja Natalie, 31. Kolmen lapsen vanhemmat  ovat tyystin eri mieltä siitä, pitäisikö rakkautta tunnustaa. Harry kertoo kärsivänsä siitä, ettei Natalie tunnusta rakkauttaan. Nataliekin ymmärtää ongelman. 

- Olin menossa leikkaukseen, joka pelotti minua. Ennen leikkausta Harry sanoi minulle, että rakastaa minua juuri sellaisena kuin olen. Se teki minut todella onnelliseksi, mutta en silti sanonut rakastavani häntä. Miksi? En tiedä. Tunsin kyllä häntä kohtaan tuollakin hetkellä aivan valtavaa rakkautta, Natalie selittää. 

"Naisista on tullut kovempia"

Daily Mailin haastatteleman parisuhdeterapeutti Corinne Sweetin mukaan miehistä on tullut herkempiä tunnustamaan rakkauttaan.

- Yhteiskunnan sukupuoliroolit ovat muuttuneet hitaasti, mutta varmasti. Miesten ei enää odoteta olevan kovia ja tunteettomia machoja, hän selittää. 

Sweetin mukaan sitä mukaa, kun miehistä on tullut pehmeämpiä, on naisista tullut kovempia. 

- Naisista moni haluaa olla tilanteen päällä niin töissä kuin parisuhteessaakin, Sweet pohtii. 

Tuoreen tutkimuksen mukaan Danielle ja Janey eivät suinkaan ole ainoita, jotka eivät tunnusta rakkauttaan parisuhteessa. Brittitutkimuksen mukaan rakkaudentunnustuksen vähenevät sitä mukaa, mitä pidempään pariskunnat ovat yhdessä olleet. Puolet 2-5 vuotta suhteessa olleet tunnustavat rakkauttaan, mutta pidempään yhdessä olleiden kohdalla luku tipppuu vain 33 prosenttiin. 

Parisuhdeneuvoja Denise Knowlesin mukaan rakkaudentunnustukseton liitto saattaa olla ongelmissa - tai joutua syviin ongelmiin, jos toinen ei missään tilanteessa suostu sanomaan, että rakastaa.

- Toiselle tulee olo, kuin hänet olisi torjuttu ja se saattaa jättää pysyviä arpia ja tulehduttaa suhteen. Näin voi käydä, vaikka kyseessä olisi teoriassa kuinka vahva suhde tahansa, hän kiteyttää. 

Lue myös: Eronneet miehet kertovat: Asiat, joita suhteesta kaipaan

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat