Säilytä intohimo ja rakkaus avioliitossa - 6 toimivaa tapaa

11.02.2014 15:45 - Heli Thoren

Amerikkalaisäiti kertoo koskettavasti blogissaan oman avioliittonsa haasteista - ja siitä, miten pienistä teoista hyvä liitto voi olla kiinni.

Kiire vaivaa. Lapset on haettava päiväkodista ja koulusta, ruoka odottaa valmistajaansa. Pyykkivuori kasvaa, tiskikone odottaa purkamistaan. Kun tämän asetelman keskellä avioliitto pyrkii sinnittelemään kiihkeänä ja onnellisena, se ei aina ole helppoa ja yksinkertaista.

Tämän tietää myös amerikkalaisäiti Kristen Welch, joka pitää suosittua blogiaan Huffington Post -lehden sivuilla. Omassa blogissaan Welch kertoo koskettavasti heidän lapsiperheen arjestaan ja siitä, miten paljon panostusta hyvä avioliitto ruuhkavuosina vaatii.

Welch listasi kuusi asiaa, joiden tekemisestä he ovat miehensä kanssa päättäneet pitää liitossaan kiinni. Naisen mukaan niiden avulla arjen kiireidenkin keskellä pari pystyy huomioimaan toisiaan, ja pitämään liiton intohimon yllä.

1. Kosketa

Pidä kiinni hänen käsivarrestaan, kun keskustelette huomisen ohjelmasta. Suudelkaa muutaman sekunnin ajan keskellä kiireitä. Silitä hänen hiuksiaan, taputa takapuolelle, kun toinen kävelee ohitsesi. Koskettaminen pitää yllä yhteyttä ja toisen lähempänä. Vaikka joka päivä ei olisikaan aikaa tuntikaupalla lojua toisen kainalossa, pienetkin hellät kosketukset pitävät arjessa intohimoa ja hellyyttä yllä.

2. Anna anteeksi

Olette kaksi erehtyväistä ihmistä yhteisessä liitossa. Anteeksianto on tärkeää - yhtä lailla kuin anteeksi pyytäminen. Antakaa toisillenne anteeksi, älkääkä kasvattako vihaa ja harmia välillenne.

3. Tehkää pienistä asioista suuria

Keitä rakkaallesi aamukahvit, ostakaa toisillenne pieniä yllätyksiä ruokakauppareissuilla. Pienet arkiset teot kertovat toiselle, että välität hänestä ja että toinen on ajatuksissasi kiireen keskelläkin.

4. Täytä ajatuksesi rakkaallasi

Halu syttyy jo toisesta katseesta. Pää menee helposti pyörälle toimiston kauniita tyttöjä tuijottamalla tai haaveilemalla elokuvan komistuksesta illalla peiton alla. Matka uskoTäytä pääsi ajatuksilla omasta rakkaastasi. Päätä, että pidät rakastavat ja intohimoiset ajatukset liitossasi, etkä anna halun valua sen ulkopuolelle. Saamme itse päättää, kuka pääsee ajatuksiimme, ja onko se puolisomme vai joku muu.

5. Menkää sänkyyn samaan aikaan

Tämä ei ole mahdollista joka ilta, mutta tehkää niin, silloin kun se on mahdollista. Sängyssä ennen unta on mahdollista olla hetki lähekkäin. Avioliitossa yhteyden säilyttäminen on ensiarvoisen tärkeää, jotta puolisot pysyvät toisiaan lähellä niin ajatuksissa kuin fyysisestikin. Samaan aikaan peiton alle kömpiminen on yksi hyvä tapa pitää yhteys yllä.

6. Sano kohteliaisuuksia toiselle

30 työkaveriasi saattaa kehua kampaustasi, mutta silti mikään kommentti ei tunnu yhtä tärkeältä ja hyvältä kuin hänen. Ohimennen sanotut kohteliaisuudet toimivat, mutta ne, jossa todella katsot toista ja huomaat hänessä kaunista kehuttavaa, voivat antaa todella paljon.

Lähde: Huffington Post

Kilpailut

Uusimmat